Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Note de la testele naţionale - umflate cu peste 2 puncte după contestaţii ?

Sute de note au fost mărite sau micşorate, după soluţionarea contestaţiilor de la testele naţionale. Numai în Bucureşti, de exemplu, au fost mărite 479 de note. Unii elevi au primit în plus peste două puncte, iar profesorii corectori sunt pasibili de sancţiuni. După ce a luat nota 6,30, o elevă de la centrul de testare 24 din Capitală s-a trezit cu o notă mai mare cu două puncte şi 10 sutimi: 8,40. Un alt elev, de la o unitate de învăţământ din sectorul 2 al Capitalei, a reuşit performanţa de a lua în loc de 6,80, cât a avut înainte de contestaţii, 8,90. Astfel de cazuri s-au înregistrat şi în şcolile din sectorul 4, unde nota unui elev a fost mărită de la 7,10 la 8,90. Unii elevi bucureşteni s-au trezit cu notele micşcorate. Un elev cu nota 4,40 a luat 2,35 după contestaţii. Liliana Preoteasa, preşedintele Comisiei Naţionale de organizare a testelor naţionale, ne-a declarat că "în cazul în care vom constata diferenţe mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între nota iniţială şi nota obţinută la contestaţii, vom face o analiză a ambelor corecturi, consultând profesorii evaluatori din cele două comisii. Profesorii riscă să primească sancţiuni conform Statutului Personalului Didactic, printre care interzicerea de a mai participa la corectarea lucrărilor".

Subiectele de bacalaureat – transportate cu jandarmii
După ce ziarul Adevărul a dovedit neglijenţa de la distribuirea subiectelor pentru testele naţionale, Ministerul Educaţiei ia măsuri suplimentare de securitate la bacalaureat. Peste 40 de jandarmi vor supraveghea procesul de distribuire a plicurilor sigilate cu variantele de subiecte pentru probele scrise ale bacalaureatului. Fiecare delegaţie abilitată să ridice subiectele şi baremele de corectare va fi însoţită, pe tot traseul, de la sediul inspectoratului şcolar judeţean până la minister şi înapoi, de câte un reprezentant al Jandarmeriei Române. "Prezenţa jandarmilor va constitui o garanţie în plus pentru corecta desfăşurare a procesului de examinare", a declarat ministrul de interne, Vasile Blaga.

Premii pentru 3.800 de dascăli merituoşi
Ministrul educaţiei a semnat un ordin prin care peste 3.800 de cadre didactice cu performanţe în activitatea didactică, ştiinţifică şi educativă vor primi distincţii şi premii. Valoarea acestor premii reprezintă un procent din suma salariilor de bază primite de cadrele didactice beneficiare în ultimele 12 luni, după cum urmează: 10% pentru Diplome "Gheorghe Lazăr" clasa a III-a, 15% pentru Diplome "Gheorghe Lazăr" clasa a II-a şi 20% pentru Diplome "Gheorghe Lazăr" clasa I şi Diplome de Excelenţă. Plata premiilor se va face de către unitatea de învăţământ la care sunt/au fost angajate cadrele didactice beneficiare, din bugetul consiliilor locale.

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 30.06.2006 09:19 | 679 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN