Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cât de publice sunt probele orale ale examenului de bacalaureat?

Chiar dacă Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat prevede c㠄probele orale au caracter public”, oricine putând asista la examinarea copiilor, doamna profesor universitar doctor Bacinschi Viorica, preşedinta comisiei, şi-a făcut propriile reguli sau, pur şi simplu, a extins anumite prevederi ale regulamentului, din exces de zel. Dumneaei a confundat prevederile pentru probele scrise, unde o persoană are nevoie de delegaţie de la Comisia Naţională de Bacalaureat ca să intre într-un centru de examen pentru a controla desfăşurarea examenului, cu acelea pentru probele orale, unde accesul este liber, dacă persoanele au „o atitudine şi un comportament corespunzătoare”. Astfel, după ce a contestat posibilitatea intrării într-o sală pe motiv că redactorul ziarului „Gândul” nu are delegaţie, a bătut în retragere la intervenţia inspectorilor de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi şi-a schimbat poziţia. Astfel, redactorul avea permisiunea să intre (chiar dacă înainte preşedinta comisiei a susţinut că atât profesorii, cât şi candidaţii s-au opus prezenţei în sală a unui jurnalist) numai dacă nu va filma, nu va înregistra şi nu va folosi nimic din ceea ce vede sau aude în sală, într-un articol de presă (n.n. – atunci de ce ar mai fi intrat?). Această nouă regulă nu a putut fi explicată nici de preşedintele comisiei Bucureştiului, Cristian Alexandrescu: „Eu le-am spus la instruire domnilor profesori că, dacă vor veni oameni din presă, care vor dori să înregistreze audio-video sau să fotografieze o sală de examen, trebuie să aibă acordul profesorilor şi al elevilor. Dar, din punctul meu de vedere, nu am nimic împotrivă să scrie despre ceea ce văd în sală”.
Regulile impuse de preşedinta comisiei nu au fost acceptate, întrucât scopul prezenţei noastre era acela de a consemna modul de desfăşurare al examenului. Am hotărât să discutăm cu tinerii din curtea liceului despre cum decurge proba orală la engleză, însă aceştia erau deja avertizaţi că un ziarist va veni să discute cu ei. Cei care ştiau le şopteau pe şest celor care nu aflaseră despre venirea „baubaului” de la presă şi îşi dădeau coate. Gardianul de la uşa liceului nu ne scăpa din ochi. Ce aveau de ascuns membrii centrului de examinare şi proaspeţii absolvenţi de clasa a XII-a, nu am putut afla pentru că nu ni s-a permis să ne facem datoria, respectând legea.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: irina_teona | 30.06.2006 09:48 | 616 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN