Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Universitatile dau meditatii pentru admitere

Dar pentru astfel de meditatii, viitorii candidati trebuie sa achite o taxa, care difera de la o facultate la alta. Printre institutiile ce organizeaza module de pregatire se numara Arhitectura, Universitatea de Arte si Academia de Studii Economice.

Sase saptamani de pregatire

De pe 17 iulie, candidatii de la Universitatea de Arhitectura pot participa, timp de sase saptamani, la sedintele de pregatire in vederea admiterii. Cursurile sunt tinute de doi profesori universitari, care testeaza cunostintele si abilitatile tinerilor de a desena. Lucrarile candidatilor sunt discutate, evaluate si notate la sfarsitul fiecarei saptamani de curs.

O sedinta dureaza cinci ore si costa 30 de lei noi, iar taxa trebuie achitata pe loc. "Cred ca e o ocazie foarte buna pentru candidati de a-si incerca fortele inainte de admitere. Asta pentru ca sedintele de pregatire simuleaza conditiile de examen", explica Mihai Cocheci, profesor coordonator.

200 de lei noi, modulul

Si Universitatea Nationala de Arte organizeaza cursuri de pregatire pentru cei care vor sa sustina examenul de admitere la aceasta institutie. Candidatii interesati vor putea participa la ateliere de creatie coordonate de profesorii universitatii, iar temele abordate vor fi asemanatoare celor de la examen. "Cursantii se vor obisnui cu salile unde vor sustine probele de creatie, dar mai ales cu exigentele pe care le presupune admiterea", spune Catalin Balescu, cancelarul universitatii.

Inscrierile se fac la sediul facultatii, in perioada 25-31 iulie, iar cursurile au loc pe tot parcursul lunii august. Un modul de pregatire dureaza doua saptamani si costa 200 de lei noi, taxa ce trebuie platita in avans.

Verificare on-line

Cei care vor sa devina economisti sau specialisti in marketing pot verifica daca sunt bine pregatiti sau pot recapitula materiile de examen chiar in fata calculatorului, cu un singur click. Pana pe 24 iulie, Academia de Studii Economice din Capitala pune la dispozitia candidatilor un serviciu de preadmitere on-line.

Cei interesati isi pot testa cunostintele din materia de examen, indiferent de specializarile pentru care opteaza. Mai mult, la geografie, economie politica, engleza si rusa, candidatii pot beneficia de consultanta on-line oferita de cadrele didactice din ASE.

De asemenea, ei pot simula admiterea rezolvand teste grila alcatuite dupa modelul celor de la examen. Pentru a putea accesa acest serviciu, candidatii trebuie sa plateasca o taxa de 70 lei noi, fie la banca, fie prin mandat postal. Detalii suplimentare pot fi gasite pe site-ul www.online.ase.ro.

Publicat la 28 iunie 2006
Sursa: Ziarul "Evenimentul Zilei

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 03.07.2006 07:11 | 616 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN