Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

5 suspecţi în cazul divulgării subiectelor de Bac

Audieri maraton în cazul divulgării subiectelor de bacalaureat la limba şi literatura română. Astfel, şase persoane – care au avut acces la aceste informaţii atât în faza de redactare a subiectelor, cât şi în faza de tipărire, de anvelopare şi sigilare - au fost interogate ieri de poliţiştii Secţiei 3. Totodată, anchetatorii au ridicat mai multe unităţi de calculator ca să verifice cine a utilizat parola de intrare în sistem, câte accesări au fost efectuate şi câte printuri s-au dat. Anchetatorii au găsit însă foarte multe dischete nesecurizate, care cuprindeau subiectele şi baremele de corectare. Mai mult decât atât, deşi subiectele trebuiau stocate pe o dischetă sigilată, procurorii au găsit o parte dintre acestea dactilografiate la maşina de scris. Surse judiciare au declarat pentru ziarul Gândul că, până în prezent, poliţiştii şi procurorii care anchetează cazul au format deja un cerc de suspecţi în rândul celor din cadrul Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE). Printre aceştia s-ar afla şi fostul şef la SNEE, Adrian Stoica, care a fost demis după scandalul subiectelor de la testele naţionale, adjunctul SNEE, Nicoleta Liţoiu, informaticianul departamentului, şi doi inspectori din comisia de evaluare, Marilena Lascăr şi Mihai Stan. Aceleaşi surse mai spun că anchetatorii au constatat că dischetele cu subiectele şi răspunsurile circulau din mână în mână printre membrii comisiei speciale din cadrul SNEE. Totodată, în urma cercetărilor demarate, poliţiştii şi procurorii au ajuns la concluzia că în cazul cumpărării subiectelor pentru bacalaureat este vorba de săvârşirea infracţiunii de sustragere de documente oficiale. Surse din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au precizat că procurorii vor să extindă acuzaţiile şi pentru neglijenţă în serviciu, întrucât au indicii care conduc la faptul că documentele stocate nu se aflau în deplină siguranţă. Conform aceloraşi surse, procurorii au intrat în posesia parolelor tuturor celor care s-au logat la computerele respective, şi au început să verifice toate documentele din ultimele două săptămâni, salvate în calculator. În paralel, aceştia lucrează la identificarea maşinii de scris la care au fost transcrise subiectele sustrase. Procurorii Parchetului Sectorului 1 au anunţat că vor declanşa urmărirea penală în acest dosar doar la momentul în care problele strânse vor conduce la ideea că în mod intenţionat o persoană din minister a sustras subiectele de examen pentru a le vinde.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: irina_teona | 04.07.2006 22:42 | 694 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

05.07.2006 15:29 alchirila

,,Ajunge o botă la un car de oale!,,Cumpărarea examenelor, ori a subiectelor de examen, copiatul sunt palme mai vechi pe obrazul nostru. Pedepsirea drastică a câtorva făptaşi poate ne-ar reda puţină demnitate. CUM SE SIMT COPIII CARE ŞTIU - ŞI AU ACEEAŞI (mai mică) MEDIE CU FALSIFICATORII?!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN