Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hărdău atacă mafia meditaţiilor

Potrivit ministrului Mihail Hărdău, toţi angajaţii Serviciului Naţional de Examinare şi Evaluare dau meditaţii, deşi, deontologic, niciun angajat al acestei instituţii nu ar trebui să fie implicat în astfel de acţiuni. Ministrul de resort susţine că instituţia trebuie reorganizată în totalitate, însă acest lucru poate fi făcut după terminarea examenelor.

"Nu pot schimba echipa în timpul meciului. SNEE îşi desfăşoară activitatea pentru ca bacalaureatul să fie corect. După examene, vom face analizele care trebuie. Aşteptăm şi raportul de la Poliţie şi Parchet, apoi vom decide ce vom face", declara recent ministrul de resort.

Intenţia de schimbare a conducerii SNEE survine scandalurilor de la testele naţionale şi de la bacalaureat, primul privind obţinerea de către un ziarist a subiectelor la istorie, iar al doilea, divulgarea şi vânzarea subiectelor la proba scrisă a examenului de limba şi literatura română.

Conducerea MEdC, Poliţia şi Parchetul anchetează împrejurările în care subiectele la prima probă scrisă a bacalaureatului, respectiv cea de limba şi literatura română, au putut fi cumpărate din Piaţa Victoriei de un alt ziarist.


Raportul MEdC, orientativ pentru procurori


Pe de altă parte, concluziile anchetei administrative de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC) în cazul testelor naţionale vor fi doar orientative pentru procurorii care anchetează cazul, în condiţiile în care aceştia au declanşat deja urmărirea penală. Asta după că ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, a anunţat, miercuri, că a finalizat ancheta administrativă şi că a constatat că "există fapte foarte grave", motiv pentru care va trimite raportul procurorilor de la Parchetul Judecătoriei sectorului 1.

Concluziile raportului vor fi analizate de procurori, însă vor avea doar rol orientativ, ancheta penală fiind deja declanşată. De altfel, procurorii au finalizat ancheta în cazul obţinerii de către un ziarist a subiectelor la istorie pentru examenul de capacitate, trei angajaţi ai MEdC urmând a fi deferiţi justiţiei, şi anume fostul director al SNEE, Adrian Stoica, şi inspectoarele Georgeta Creţu şi Rozalia Doicescu.


Peste 22.000 de absolvenţi la penultima probă a bacalaureatului


Examenul de bacalaureat a continuat ieri cu proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, probă scrisă sau practică. Proba a fost susţinută de peste 22.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a la un număr de 102 discipline, pentru care au fost necesare 306 variante de subiecte. Toate variantele de subiecte au fost însă refăcute, acţiunea începând de luni. Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afişate luni, 10 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în cursul aceleiaşi zile, între orele 16.00-20.00. Contestaţiile vor fi rezolvate între 11-13 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate vineri, 14 iulie.

"Curentul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 06.07.2006 23:21 | 748 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN