Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Omerta in cazul subiectelor de la bacalaureat furate

Ancheta in cazul subiectelor de la Bac pare a fi mult mai dificila decit se asteptau procurorii, intrucit foarte multe persoane ar fi putut ajunge in posesia acestora. In plus, unul dintre martorii-cheie care ar putea face lumina in acest caz, jurnalista Melania Vergu de la cotidianul „Gandul”, refuza sa vina la audieri. „Am chemat-o de mai multe ori la politie, i-am trimis si citatie, insa a venit doar de doua ori, spunind ca este foarte ocupata”, ne-au declarat surse judiciare. Alte surse apropiate anchetatorilor ne-au declarat ieri ca la ultima audiere, cea de joi, Melania Vergu ar fi refuzat si sa divulge numele celui care a ajutat-o sa obtina subiectele de la Bac. Toate aceste informatii, ca si cele legate de audierea sa, au fost negate categoric de jurnalista de la ziarul „Gandul”.

„Eu nu dau copiii in git!”

„Nu am fost audiata! Am fost la politie doar duminica noapte, cind a dat declaratie si Liliana Preoteasa. Si miercuri au venit in redactie cei de la Crima organizata ca sa-mi verifice mail-ul, pentru ca am avut 200 de amenintari din 500 de mail-uri primite (…) Nu mi-a trimis nimeni nici o citatie. Nu am fost invitata la politie. A doua oara cind am fost la politie am facut o plingere referitoare la amenintarile de pe Yahoo! Am primit protectie. Dar singura declaratie am dat-o in seara in care am fost la ministrul Educatiei. Si nu mi se pare normal ca eu, ziarist, sa fiu audiata pentru ca am facut un demers jurnalistic. Dar sa nu spuna anchetatorii ca m-au audiat! A fi audiat inseamna a fi chemat acolo (…) Nu le pot divulga anchetatorilor sursa, pentru ca este vorba despre un copil. Cum sa fac rau unui copil?! Eu nu dau copiii in git! Am dovedit doar ca se fura subiecte si ca la MEdC este dezordine, acesta a fost scopul jurnalistic. Ma pot inchide pentru asta?”, a mai spus Melania Vergu. Anchetatorii spun ca au audiat in jur de 20 de angajati ai ministerului printre care si fina ziaristei, Marilena Lascar. S-a dovedit ca subiectele puteau fi luate de oricine, intrucit folderele din calculator nu erau protejate.

Filmul evenimentului

Saptamina trecuta, cu o seara inainte de proba scrisa de la limba si literatura romana, Melania Mandas Vergu, seful departamentului de Educatie de la cotidianul “Gandul”, a intrat in posesia subiectelor de la bacalaureat. Jurnalista a declarat ulterior ca ar fi cumparat personal subiectele, cu 500.000 de lei vechi, de la un grup de elevi care le vindeau in Piata Victoriei. “Duminica noapte, in jurul orei 23.00, am avut in mina cinci pagini A4 cu toate cele trei variante (alcatuite din trei subiecte fiecare) si doua pagini, culese cu font de litera “Lucida console”, ce contin raspunsurile la cele zece intrebari ale primului subiect, pentru variantele 1 si 2”, a explicat jurnalista. Ea a mai declarat ca in acea noapte, in Piata Victoriei, a auzit multi elevi care le dictau altor colegi, prin telefon, subiectele. Urmatorul pas facut de ziarista a fost sa anunte Ministerul Educatiei.

"Curentul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 08.07.2006 05:12 | 496 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN