Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hărdău instituie măsuri severe de securitate în MEdc

Ministrul educaţiei şi cercetării, Mihail Hărdău (foto), a anunţat, ieri, după extragerea subiectului pentru ultima probă a bacalaureatului, că va lua măsuri sporite de securitate la concursul de titularizare şi la cea de-a doua sesiune a examenului pentru absolvenţii claselor a XII-a. Mai mult, ministrul de resort a declarat că va schimba radical, de anul viitor, metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale.




Potrivit lui Hărdău, după primele anchete ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, a descoperit grave nereguli în sistem şi trebuie identificate punctele slabe, care permit perpetuarea acestora. Ministrul a spus că, de fapt, problemele nu sunt numai la nivelul MEdC, "idee acreditată de foarte multă lume", şi că probleme legate de fraudare pornesc de la nivelul şcolii.

"Degeaba vrem noi să facem schimbări la nivelul ministerului, dacă în şcoală nu se schimbă nimic", a precizat Hărdău. Totodată, el nu a exclus din acest lanţ de fraude nici părinţii şcolarilor, care sunt dispuşi să dea mulţi bani pentru reuşita copiilor lor.


În aşteptarea rezultatelor


Atât testele naţionale, cât şi bacalaureatul au fost marcate de scandaluri, primul privind obţinerea de către un ziarist a subiectelor la istorie, iar al doilea de divulgarea şi vânzarea subiectelor la proba scrisă a examenului de limba şi literatura română. În cel din urmă caz, subiectele au fost cumpărate cu o seară înainte de probă, de o jurnalistă, contra sumei de 1,5 milioane de lei vechi.

Pe de altă parte, ministrul de resort a spus, ieri, că se felicită atât pe el, cât şi echipa pe care o conduce pentru modul în care au rezolvat incidentele de la bacalaureat şi testele naţionale.

Pentru ultimul examen de bacalaureat, organizat la 61 de probe, a fost extrasă varianta cu numărul 3, elevii susţinând o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (probă scrisă sau practică). Rezultatele finale ale acestei sesiuni de bacalaureat vor fi afişate în 14 iulie.

La examenul de bacalaureat au putut participa toţi elevii care au promovat clasa a XII-a, de la învăţământul liceal de zi, seral sau cu frecvenţă redusă.

Înscrierea candidaţilor pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat este programată în perioada 17-21 iulie 2006. În plus, pentru elevii claselor a XII-a care susţin examene de corigenţă va fi stabilită o zi specială de înscriere pentru sesiunea a doua de bacalaureat.


Nou secretar la MEdC


Pasztor Gabriella, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, a fost promovată în cursul zilei de ieri în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerul Educaţiei şi Cercetării, urmând să îşi ocupe postul la sfârşitul săptămânii viitoare. Pasztor va prelua astfel postul devenit vacant odată cu pensionarea actualului secretar de stat, Koto Jozsef.

Modificările în organigrama Ministerului Educaţiei şi Cercetării au fost operate prin decizii ale premierului Călin Popescu Tăriceanu.

"Curentul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 08.07.2006 05:15 | 509 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

09.07.2006 11:29 uleanu

Daca fostul secretar de stat Paloma Petrescu, demis de premierul Calin Popescu Tariceanu in urma incidentelor de la testele nationale, s-a ales cu un post caldut, foarte bine platit, dupa cum se spune (ar fi vorba de un salariu lunar de 1.800 de euro) , poate d-i ministru intelege de ce merg prost lucrurile in invăţământ Vrea domnia sa seriozitate atunci cand un profesor de la catedra are un salariu sub 300 euro si unul ajuns in minister 1800 euro . Sistemul de invatamânt trebuie schimbat in totalitate , nu corespunde etapei actuale , nu este in interesul elevilor si al societăţii . Dacă deciziile care privesc înv . . nu sunt luate cu consultarea celor care lucreaza efectiv in sistem şi care au experienţa vom face schimbări de dragul schimbărilor . Deciziile sunt luate la nivelul inpectoratelor scolare si al departamentelor din minister care nu cunosc realitatea din teren Se minte cu neruşinare .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN