Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Lansare inedită în hip-hop-ul autohton

Cum să ne creştem copilul? Este un subiect ce poate fi dezbătut în fel şi chip ani în şir, fără o certitudine cu privire la reţeta perfectă. Evident, totul depinde de părinţi. Or, cand vine vorba despre un copil de 9 ani, este clar că, cel puţin aparent, ai senzaţia că educaţia lui se rezumă la şcoală, joacă în faţa blocului şi... cam atat. În cazul Micuţului C**e (Nicky), situaţia pare desprinsă dintr-un film. Deşi urmează să intre abia în clasa a III-a, Nicky cunoaşte viaţa mai bine decat mulţi adulţi, fiind crescut încă din fragedă pruncie în mediul Hip-Hop.





Pentru cunoscătorii acestui gen muzical, Micuţul C**e este o figură, el fiind prezent de-a lungul anilor la toate evenimentele importante din underground. Acum, după ce a căpătat ceva experienţă, fie prin apariţii în videoclipuri La Familia, Da Hood, BRG sau Bitză, Micuţul C**e se pregăteşte să-şi lanseze primul maxi-single, intitulat "Studiu de viaţă".


Spirit independent


Evident, apariţia unui copil în muzica Hip-Hop este un subiect interesant pentru orice producător şi, de ce nu, o vacă de muls. Nu şi în cazul lui Nicky, care deja simte foarte bine când cineva vrea să-l tragă în piept. Nu vrea publicitate, nu este interesat de bani cu orice preţ, iar când câştigă bani nu uită niciodată să-i împartă cu cei care l-au ajutat. În acest caz, ei sunt Brugner (BRG/TV K lumea), care îi scrie textele, şi Dj Undoo - cel care compune negativele. Născut şi crescut în spirit independent, Micuţul C**e îşi va lansa în acelaşi spirit materialul "Studiu de viaţă", un maxi-single ce conţine două piese: "Studiu de viaţă" şi "Cum să ucizi un şoarece de bibliotecă", în mai multe variante. Lansarea va avea loc pe 28 iulie, la Club Underworld din Capitală, în cadrul unui festival Hip-Hop organizat de Hades Records. În ciuda faptului că este doar un copil, Micuţul C**e studiază foarte atent toate genurile de muzică, în Hip-Hop fiind atras de zona old-school (NTM, KRS-1, NWA), iar din rock optând pentru Rammstein. Faţă de alţi copii, Nicky nici nu vrea să audă de Eminem sau 50 Cent. Şi normal, dacă ne gândim că a crescut pe lângă trupe ca Delikt, BRG sau La Familia.


Decide singur ce face cu banii


În plus, când vine vorba de bani, el este cel care decide cum vor fi investiţi. Bineînţeles, în momentul în care prinde contracte, fie în zona muzicală sau de film, cel care semnează este tatăl său. De altfel, el a acceptat să ne spună mai multe despre "Micuţ": "Nu e obsedat de înjurături, deci piesele lui nu abundă în acest sens. În ultimul timp au existat discuţii cu anumite case de discuri care i-au propus să-şi schimbe stilul. I-a refuzat pe loc pe producători, pentru că nu suportă compromisurile. În plus, nu este dispus să facă orice pentru bani. Aşa l-am crescut. I-am arătat mai multe variante, iar el a ales. Nu i-am impus niciodată nimic. L-am lăsat tot timpul să ia singur decizii. Asta nu înseamnă că nu merge la şcoală. Mai lipseşte, însă recuperează rapid. De altfel, învăţătoarea îl susţine spre această carieră muzicală şi este fericită că a terminat clasa a II-a cu excelenţă".


Figuraţie în filme străine


Pe lângă dragostea faţă de Hip-Hop, Micuţul C**e are la activ şi două apariţii în filme străine care au fost turnate în România. Este vorba despre "Seed of Chucky" şi "Saint Ange", ambele turnate la Castel Film. Cu banii câştigaţi, Nicky şi-a îmbogăţit garderoba, pregătindu-se pentru debutul discografic. Pe scenă, el a cântat încă de acum câţiva ani, fie în show-uri BRG (Brigada Rimă Grea), fie singur, la un concert desfăşurat la Olteniţa. Pe lângă film, a mai avut şi oferte de a apărea în spoturi publicitare, însă a refuzat, pentru a nu-şi afecta imaginea de copil underground.

De playback? Nici nu vrea să audă, spunând că, dacă vede aşa ceva, are "erecţie inversă".

"Curentul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 08.07.2006 05:18 | 588 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN