Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hardau: ŤMi-am pierdut total încrederea în subordonatiť

Dupa toate incidentele petrecute în timpul sesiunilor de la Testele Nationale si Bacalaureat, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a ajuns la o concluzie terifianta: nu mai are nici un fel de încredere în oamenii din subordine.

Dupa toate incidentele petrecute în timpul sesiunilor de la Testele Nationale si Bacalaureat, ministrul educatiei, Mihail Hardau, venit la conducerea institutiei abia de opt luni, a ajuns la o concluzie terifianta: nu mai are nici un fel de încredere în oamenii din subordine.

„Dupa terminarea actualei sesiuni de Bacalaureat, voi face o analiza amanuntita a activitatii fiecarei persoane implicate în organizarea si desfasurarea examenelor finale din acest an. Va spun sincer, nu va scapa nimeni, deoarece eu am pierdut definitiv încrederea în aparatul administrativ din Învatamânt, nu numai din institutia subordonata, responsabila cu organizarea acestor examene, adica Serviciul National de Evaluare si Examinare (SNEE). Si, ceea ce este mai grav, s-a pierdut credibilitatea în sistem, mai cu seama din partea parintilor, si toate eforturile noastre s-au vazut inutile. Nu o sa iertam pe nimeni“, ne-a declarat ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau. Altfel spus, demnitarul este pus sa faca o curatenie la sânge în minister, astfel încât, pâna la demararea sesiunii de toamna a Bacalaureatului, programata pentru 21 august, organizarea examenelor sa fie gestionata de o noua comisie, nepatata. „În privinta anchetei administrative asupra incidentului de la Testele Nationale, pot sa va spun ca raportul corpului de control al Ministerului Educatiei a fost finalizat. Urmeaza ca, începând de luni, sa-l analizez paragraf cu paragraf si mai mult ca sigur îl voi înainta Parchetului. Din aceasta cauza, am decis sa-l fac public abia dupa ce institutia abilitata va redacta rezolutia finala“, ne-a precizat ministrul Hardau. Incidentul de la Capacitate, atunci când un ziarist a reusit sa patrunda, fara a fi legitimat, în sediul Serviciului National de Evaluare si Examinare si sa primeasca plicurile cu subiectele de la Istorie, a declansat demiterea imediata a secretarului de stat cu învatamântul preuniversitar, Paloma Petrescu, si demisionarea directorului general al SNEE, Adrian Stoica.

Multe capete vor cadea
Incidentul de la Bacalaureat, când cu o zi înainte de sustinerea probei scrise de la Româna subiectele circulau libere pe tarabe si pe Internet, ramâne, în opinia lui Hardau, cea mai mare frauda din istoria acestui gen de examen: „Daca la Testele Nationale a fost vorba de neglijenta, la Bacalaureat am avut de a face cu cea mai mare frauda. În acest moment, ancheta Politiei si Parchetului este în plina desfasurare. Parerea mea personala este aceea ca nu numai cei cinci, care au fost în contact direct cu subiectele pentru examen (Adrian Stoica, director SNEE, Nicoleta Litoiu, director adjunct SNEE, Carmina Georgeta, inspector administrare baze date examen, Mihail Stan, inspector de româna, Marilena Lascar, profesor si autor de subiecte, n.r.) sunt singurii vinovati, ci mult mai multi, cadre didactice care aveau acces, direct sau indirect, la subiecte si care meditau în particular. Dupa raportul Politiei vom lua masurile corespunzatoare“. Indiferent de ceea ce se va hotarî, cert este faptul ca ministrul, pentru sesiunea de toamna a Bacalaureatului, va schimba total sistemul de securizare a subiectelor de examen. „În primul rând, viitoarea echipa de evaluatori va redacta seturi cu zeci de subiecte, care, ulterior, vor fi selectionate prin tragere la sorti. În curând vom pune la punct acest sistem“, a mai precizat Hardau. În privinta actualei sesiuni de Bac, care s-a încheiat ieri cu ultima proba scrisa, purtatorul de cuvânt al Ministerului Educatiei, Mircea Muresan, ne-a declarat: „Indiferent de incidentele de la început, elevii si parintii trebuie sa stie ca Bacalaureatul s-a desfasurat în conditii de absoluta normalitate“.

"Indiferent de rezultatele anchetelor, toti cei implicati vor fi verificati la sânge, iar masurile luate vor fi dintre cele mai drastice." Mihail Hardau, ministrul educatiei

"Gardianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 08.07.2006 05:20 | 826 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

08.07.2006 21:57 galaoan

cred d-le ministru ca multi functionari din minister nu au ce cauta acolo.Si-au aranjat locuri caldute si functioneaza de mult timp in minister, este o mafie si o increngatura, de te doare capul.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN