Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Siguranta sporita la titularizarea si bacalaureatul din toamna

In plus, pentru examenele nationale de anul viitor va schimba radical metodologia de organizare si desfasurare, iar in sistem trebuie identificate punctele slabe care permit perpetuarea neregulilor. Ministrul Educatiei si Cercetarii i-a acuzat si pe parintii elevilor care sunt dispusi sa dea bani multi pentru reusita copiilor lor, considerandu-i implicati in lantul de fraude din jurul examenelor nationale. De asemenea, vinovate ar fi si scolile, unde ar trebui sa se schimbe ceva.

"Romania Libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 08.07.2006 05:42 | 1137 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (8)

0 0

08.07.2006 14:45 andronescu

Cred ca trebuie facut ceva radical in invatamint.In primul rind statutul de absolvent sa fie meritat,nu oricine poate fi pregatit in mod real pentru acest examen.Nu toti sa fie cu diploma de bac.si nu au minimum de cunostinte generale.Elevii nu invata ptr. parinti ,ptr. ca fac meditatii,ptr. avantaje banesti.Esti mai bine respectat daca ai o meserie buna,daca stii "meserie".citi cizmari,palarieri.zugravi,timplari etc avem??sau citi merg in agricultura unde poti face o ferma din care poti avea mari profituri.De ce d-l A.Nastase a investit intr-o ferma de pasari si nu a facut cercetare sau un institut ptr. saraci,sau un spital,sau o scoala ptr. copii amariti.Nu,a facut o ferma care ii aduce mari profituri ptr. el si familia sa.Si unii tineri ar putea face acest lucru,nu este nevoie de bacalaureat,sau bani ptr. meditatii,sau mituirea prof.sau,sau....

0 0

08.07.2006 15:34 crina_butarescu - Autor

E cam tarziu ca statutul de absolvent sa fie meritat.Candva se mergea pe pricipiul "Intra cine vrea, iese cine poate".Acum, primeaza doar banul.Au iesit deja cateva generatii de studenti pe banda rulanta, viitorul tarii, la care mi-e sincer groaza sa ma gandesc.Cat de caapbili sunt,cate experimente si pe pielea cui le vor face.La noi studiile sunt generalizate, poate prea generale.Inveti de toate si nimic.Cati dintre noi nu au studiat n materii in facultate de care nu s-au mai lovit ulterior niciodata?

In Franta,unde am avut sansa sa imi fac studiile, se face putin dar temeinic.Exista o varietate de scoli specializate strict pe meserii concrete, dar din care chiar iesi cu ceva, spre exemplu, scolile tehnice specializate, in care daca inveti 2 saptamani sa bati un cui,nu mai uiti niciodata, nu se face nimic superficial.

Romania este inca si va fi in faza de experimente, primeaza "toceala",specula...

0 0

08.07.2006 21:50 galaoan

poate la titularizare se vor da subiecte conform programei si nu aiurea ca acum doi ani.Modul de corectare a subiectelor lasa de dorit.Am vazut subiecte la textile-maistri instructori acum 2 ani care au fost tratate conform manualului avizat de MEdC ( coautor R.Tiglea Lupascu), iar cei de la Bucuresti unde s-au corectat lucrarile au abordat altfel subiectele.Deci probleme nu sunt numai la nivelul ministerului ci si a centrelor de corectare

0 0

08.07.2006 22:48 crina_butarescu - Autor

Cate capete,atatea pareri,tragic e ca se intampla pe pielea noastra.

0 0

11.07.2006 19:33 admihi64

au inceput , dupa fotbal si agricultura, sa se priceapa si la educatie foarte multi romani, de la ziaristi hiene, cu studii facute in redactie sau pe sticla pana la politicieni papagali care canta aria partidului lor mamă....experimente au fost , experimente vor fi...noi le acceptam cu stoicism, seninatate sau bip!!! Ça y est, c'est fait!

0 0

11.07.2006 23:26 sfetnicul

M-am cam lamurit si cu titularizarea asta. In programa pentru educatoare sunt trecute la bibliografie vreo 8 carti (cele mai multe) ale unei edituri de care nu a auzit nimeni (V&I Integral): nu au site, nu au aparut in Pagini Aurii si nici la informatii Romtelecom. Daca subiectele vor fi concepute dupa aceasta "bibliografie" a, probabil, cuiva "sus pus" (sic!)... vor fi favorizati cei care au pile sa faca rost de carti.

0 0

12.07.2006 09:49 corina_jga

Doar stiti cum trece un manual de toate controlalele.

Cat despre carti recomandate pentru un examen, de multe ori este functie de comisie: ori isi propune carti proprii, ori ale prietenilor. Iar carti de valoare dar cu autor "nepotrivit" stau de pomana, pentru ca cineva cu minte prafuita refuza sa se puna la punct. Ce, chiar nu ati avut examene la care ati citit mai intai "opinia cursului"?

0 0

13.07.2006 21:45 mishulina_2005

particip [t prima oara la titularizare si sincer sa fiu mie tare frica.dupa cate s-au intamplat la bac si la capacitate...parca tara asta e tara nimanui fiecare face ce vrea.rezultatul:cadre didactice prost pregatite-elevi pe masura

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN