Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Angajati ai Serviciului National de Evaluare si Examinare, incuiati in pod

Ultima metoda demna de perioada Inchizitiei s-a produs in noaptea de miercuri spre joi, cand inspectorii care ar fi trebuit sa lucreze la refacerea subiectelor de la bacalaureat au fost incuiati in podul institutiei. Cum la ora 3 noaptea avea treaba in Ministerul Educatiei si Cercetarii si deci nu-i putea lasa nesupravegheati, directorul interimar al SNEE, Cristian Mirescu, i-a incuiat pe subalternii sai in podul cladirii. Disperati ca nu pot ajunge nici macar la toaleta, unora chiar li s-a facut rau. Dupa aproape doua ore de izolare, acestia au deschis un geam si au inceput sa strige sa fie eliberati. In acel moment, prin curte a trecut Liliana Preoteasa, director general in MEdC, care a dispus ca inspectorii sa fie eliberati.

Ministrul Educatiei se tine de felicitari

Desi bacalaureatul s-a incheiat ieri cu sustinerea probei la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, la care s-a extras varianta de subiecte nr. 3, neregulile care l-au umbrit continua sa fie de actualitate. In afara de declaratii sforaitoare, unele chiar neadevarate, pana acum nu exista nimic concret in privinta modului in care s-au cumparat de pe piata subiectele la limba romana sau despre returnarea la Bucuresti a plicurilor transmise in teritoriu, deci nici o verificare asupra integritatii acestora. Singurele masuri luate de conducerea MEdC s-au referit la schimbarea conducerii Serviciului National de Evaluare si Examinare si timorarea angajatilor respectivei institutii. Si pentru aceste fapte marete, ministrul Hardau chiar s-a felicitat ieri, felicitari pe care le-a adresat si echipei sale.

Alti inspectori din MEdC, participanti la realizarea subiectelor

Pe langa inspectorii despre care aminteam in ziarul nostru de ieri, astazi revenim cu noi nume. De exemplu, si la disciplinele tehnice subiectele au fost concepute de inspectori din Ministerul Educatiei si Cercetarii, anume Dragos Cozma, Tania Sandu, Gabriela Scarlat, Constantin Popescu. Acestora li se adauga Cristian Mirescu, fost inspector pentru invatamant tehnic in MEdC, care apoi a fost numit directorul SNEE. Pe langa verificarea subiectelor la disciplinele tehnice, cu o saptamana inainte de inceperea bacalaureatului le-a solicitat celor de la SNEE sa verifice, prin sondaj, subiectele de la geografie, istorie etc., desi nu avea nici o treaba cu respectivele materii. Ceea ce demonstreaza ca destule persoane din MEdC au stiut subiectele, nu doar inspectori din SNEE.

Paloma Petrescu, numita pe sest la UMPIR

Pentru ca nu putea sa-si lase colega de partid sa se intoarca la Constanta pe un post oarecare, Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, i-a facut loc la Unitatea de Management a Proiectului Invatamant Rural (UMPIR), institutie unde se toaca fonduri foarte consistente si unde director este Tiberiu Velter. Numirea s-a facut pe sest - si astfel fostul secretar de stat Paloma Petrescu, demis de premierul Calin Popescu Tariceanu in urma incidentelor de la testele nationale, s-a ales cu un post caldut, foarte bine platit. Dupa cum se spune, ar fi vorba de un salariu lunar de 1.800 de euro, ca doar pe la UMPIR se invart sume colosale, fiind gestionate fonduri imprumutate de la Banca Mondiala, pentru a caror returnare vor plati insa toti romanii. De altfel, la UMPIR, care s-a dotat si cu zeci de autoturisme de teren marca Subaru, chipurile pentru a se deplasa specialistii si a-i scoli pe profesorii din provincie, se angajeaza doar pilele unora si altora. Posturi bine platite, unde, in majoritatea cazurilor, se taie frunza la caini.

"Romania Libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 08.07.2006 05:43 | 679 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

08.07.2006 21:43 galaoan

cred ca d-na Paloma Petrescu ar trebui trimisa la catedra ca simplu profesor caci nici ca inspector general nu a fost buna, un om care nu stie ca un post aflat in litigiu nu se scoate la concurs nu are ce cauta decat la catedra ca simplu profesor.Poate ma aude cineva si ia masura de rigoare

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN