Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesorii, catastrofe la bac'

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei si Cercetarii, datele finale vor fi cunoscute astazi. Reamintim ca 38.279 de candidati participanti la examenul de bacalaureat au fost declarati respinsi in urma evaluarii lucrarilor, dintre acestia 4.076 neprezentandu-se la sustinerea testelor, si alti 102 fiind eliminati deoarece au incercat sa fraudeze examenul. Promovabilitatea inainte de contestatii a fost de 79,47%, cea mai mare, de 96,34%, fiind inregistrata in judetul Mehedinti, iar cea mai mica in Bucuresti - 66,03%. Cele mai multe contestatii au fost in Bucuresti - 7106, judetul Arges - 2255, Bihor, Brasov, Dolj, Galati, Neamt, Olt, Suceava si Vaslui - cu peste o mie, si restul judetelor - sub o mie.

Ministrul Educatiei si Cercetarii va desemna o comisie care va reevalua prin sondaj anumite lucrari, dar aceasta nu va duce la modificarea notelor obtinute de elevi la examenul de bacalaureat, ci va stabili doar corectitudinea notarii conform baremelor de la examen. Daca se va constata ca profesorii nu au respectat baremul de notare, acestia vor fi sanctionati conform Statului personalului didactic.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: mariro | 15.07.2006 09:11 | 1656 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (5)

0 0

15.07.2006 13:22 duminica

Stimati profesori si parinti! Cred ca se face mult tam-tam pe seama greselilor facute de profesori la examinarea testelor de bacalaureat. Imi pare rau sa constat ca multi elevi nu invata si spera sa mituiasca in orice fel numai ca sa se vada cu o nota buna. Tertipurile de mituire si de a afla care e lucrarea lui X sau Y nu este atit de greu de a realiza. Cred ca elevii si unii parinti trebuie sa faca contestatii nu la note, ci la comportamentele elevilor in timpul scolii. de ce nu se agita parintii de felul cum frecventeaza sau cum se comporta copilul lui timp de 12 ani dar numai in perioada de bacalaureat.

Nu sint profesor, sunt un parinte. Abia zilele acestea am aflat ca toata scoala a platit din gros examenele de bacalaureat, doar citeva fete nu au platit din considerentul ca directorii de scoli se temeau sa le propuna si lor sa plateasca, pentru ca isi dadeau seama ca aveam sa iau atitudine. Stiti ce s-a intimplat? Copiii care nu au pltit au luat notele meritate pina la urma. Cei ce au platit, au pict examenul, dar dupa o plata "virtoasa" si-au adus "media" la norma. Asa ca toti au ramas impacati - si cvei ce nu au platit, si cei ce au platit, si cei ce au luat banii si au facut smecheriile. Asa ca nu mai faceti atita zarva in privinta bacalureatului! Incercati sa vedeti cum invat odraslele in anii de liceu, dar nu dupa notele de bacalaureat.

0 0

15.07.2006 13:32 vicentiuciocan

Recorectarea unor lucrari este inutila si irelevanta. Recomand d-lui ministru sa compare notele de 10 de la BAC probele scrise ale unor elevi care in catalog au medii de 5 si 6 si o sa aiba surpriza ca sunt foarte multe situatii de acest fel. Explicatia se afla in inlocuirea tezelor in scolile de examen cu complicitatea presedintilor de comisii si a directorilor din liceele respective inainte de a fi trimise spre corectare. Asa ca elevii mediocri au terminat BAC -ul cu medii apropiate de 10 inaintea elevilor premianti si pot accede in Invatamantul superior fara examen pe locurile fara taxa si poate cu bursa.

0 0

15.07.2006 18:47 catalinasv

Eu am fost profesor evaluator la proba de limba si literatura romana a examenului de bacalaureat. Am fost uimita sa descopar ca elevi foarte buni (fara a-i cunoaste personal, vorbeau despre ei si cunostintele lor lucrarile!) au scris altceva decat ce ar fi trebuit! Au asociat inteligenta cu intelectualitatea! Si au tratat de nota 10 romanul Morometii! Si au fost evaluati dupa barem, avand 5,50 sau 6,00! Daca se vor recorecta, prin sondaj, unele lucrari - si nu ar fi primul an, sa stiti! - nu se va schimba nimic pentru ansamblu, pentru invatamantul romanesc! Multi elevi mediocri au luat bacalaureatul! Si unii cu niste note foarte mari! Dar e ca la loterie! Prinde orbul...scoate-i ochii!

0 0

16.07.2006 12:16 oana1964

D-lui Vicentiu Ciocan: anul acesta am fost membra intr-o comisie de evaluare, adica de coordonare a bacalaureatului, dintr-un liceu. Pe langa presedinte si vice, mai sunt secretarul, informaticianul si inca 3 membri, care constituie o comisie de bacalaureat, si care au luat tezele, in prezenta unui delegat de la inspectorat, au pus TOATE tezele imediat dupa preluare intr-un saculet, care s-a sigilat si care IMEDIAT a fost transportat, impreuna cu 3 dintre persoanele sus-numite la centrul de corectare unde era arondat liceul respectiv. asadar, imi este greu sa-mi imaginez ca parintii si elevii ar putea sa mituasca OPT oameni pe care nu-i cunosc deloc, unul dintre acestia fiind reprezentant al inspectoratului, persoana de care nici noi, cei din comisie, nu stiam ca a fost desemnata sa supervizeze problele scrise, pana in momentul in care a aparut in cancelarie! ca sa nu mai spun ca la probele scrise NIMENI din stafful liceului respectiv nu are voie sa fie prezent acolo, cu exceptia unei secretare care ramane de permanenta pana la ora 21.00. in tot acest timp liceul a fost indeaproape supravegheat de jandarmi. indeaproape inseamna atat la intrarea in curte cat si la intrarea in cladire. explicatia dv. mi se pare imposibila. dar asta nu inseamna ca nu sunt explicatii posibile, fireste, pentru cazurile semnalate de dv.

0 0

16.07.2006 12:18 doina_barsan

Eu cred ca in urma neregulilor de la bacalaureat si teste nationale cei mai dezavantajati sunt elevii buni(si, implicit parintii acestora) care au invatat pe parcursul anilor de scoala si acum au obtinut rezultate asemanatoare cu cei care au "tras matza de coada" dar au facut aranjamente . Spun asta pentru ca , de fapt, ei concureaza pe locurile de la licee sau facultati cu acesti pomanagii si s-ar putea sa piarda ceea ce li se cuvine.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN