Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Frauda fara sfarsit


18 iulie 2006


Un angajat al Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE) este cercetat de Politia sectiei 3 Bucuresti dupa ce a fost prins incercand sa copieze, pe hartie, un subiect pentru examenul de titularizare, care era pe suport electronic. Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei si Cercetarii, Mircea Muresan, a declarat, ieri, ca in cursul zilei de 15 iulie conducerea a fost sesizata, de catre un angajat al Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE) in legatura cu o tentativa de frauda prin care o persoana din cadrul institutiei a incercat copierea unui subiect pe hartie, in conditiile in care toate subiectele erau stocate pe suport electronic (CD-uri). Urmare a acestei sesizari, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a decis schimbarea variantelor de subiect pentru proba la care s-a incercat fraudarea. In plus, a fost sesizata Sectiei nr. 3 Politie in vederea efectuarii unor cercetari specifice. "Transferul catre toate centrele de examen a variantelor de subiect pentru proba la care s-a incercat fraudarea s-a facut in dimineata acestei zile in perfecta siguranta, iar probele de astazi s-au desfasurat in conditii normale", a adaugat Mircea Muresan. "Am facut publica aceasta informatie in acest moment deoarece am dorit sa evitam provocarea unor stari emotionale inutile pentru candidatii aflati in pragul unui examen extrem de important pentru viitoarea lor cariera didactica", a precizat directorul.In zilele de 17 si 18 iulie 2006 se desfasoara concursul national pentru ocuparea posturilor didactice vacante din invatamantul preuniversitar. Avand in vedere importanta nationala a acestui concurs, precum si incidentele petrecute la Testele Nationale si Bacalaureat, Ministerul Educatiei si Cercetarii a luat masuri sporite in vederea securizarii subiectelor pentru cele 116 discipline de examen.
SNEE se muta la puscarie
Trei fosti angajati ai SNEE urmeaza sa fie trimisi in judecata, dupa ce procurorii au finalizat o ancheta privind obtinerea de catre un ziarist a subiectelor la istorie pentru examenul de capacitate. In 20 iunie, fostul director al Serviciului National de Evaluare si Examinare, Adrian Stoica, si inspectoarele Georgeta Cretu si Rozalia Doicescu, au fost acuzati de neglijenta in serviciu. Ulterior, un alt scandal legat de activitatea Serviciului s-a produs in timpul examenului de bacalaureat, dupa ce subiectele de bacalaureat la limba si literatura romana au fost cumparate de o ziarista de la un cotidian central. Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti a constituit un dosar penal privind distrugerea si sustragerea de inscrisuri, in acest caz cinci persoane fiind suspectate de divulgarea subiectelor. Intr-o declaratie de presa din 4 iulie, ministrul Educatiei, Mihail Hardau (foto), declara ca asteapta "sa ajunga dupa gratii" cateva persoane de la Serviciul National de Examinare si Evaluare, "ca sa se mai linisteasca lucrurile". Hardau a adaugat ca persoane din aceasta institutie vor raspunde penal pentru ca de aici au fost transmise informatiile privind subiectele la proba scrisa a examenului de limba si literatura romana de la bacalaureat. (M.S.)
Sursa: Ziua

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 18.07.2006 09:36 | 661 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN