Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conflict la Universitatea "Babes-Bolyai"


Tinerii care au venit ieri, in jurul amiezii, sa se inscrie la sectia de jurnalism a Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” au fost intampinati intr-un mod neobisnuit de absolventii promotiei din acest an.

Facultate degeaba

In loc sa ii incurajeze sa urmeze cursurile acestei facultati si sa le predea stafeta, absolventii, imbracati cu tricouri inscriptionate cu textul „Pericol de I.Rad.iere” le-au impartit pliante de avertizare, „asezonate” cu caricaturi, prin care reclamau presupusa incompetenta manageriala a sefului de catedra, Ilie Rad.

In scrisoarea deschisa prezentata ieri, cei 22 de semnatari, absolventi de jurnalism, prezinta o serie de argumente in favoarea a ceea ce ei numesc neprofesionalismului conducerii catedrei si sustin ca singura solutie de rezolvare a conflictului este demisia lui Ilie Rad.

„Din pacate, nu se tine cont de parerea studentilor”, a spus, ieri, initiatorul protestului, Adrian Dohotaru. „Absolventii care lucreaza in presa au invatat sa faca asta pe cont propriu, nu din ceea ce se invata la aceasta facultate, iar candidatii trebuie sa stie ca pot sa faca orice facultate si sa lucreze in mass-media”, a transmis Dohotaru potentialilor studenti la sectia pe care tocmai a absolvit-o.
Protestatarii au acuzat si dotarile deficitare ale sectiei.

Demisie neacceptata

„Problema demisiei nu este numai o optiune a mea, decanatul trebuie sa o accepte”, a declarat in replica seful catedrei de jurnalism, Ilie Rad.

„Eu nu ma cramponez de aceasta functie, pentru ca, cu cat e mai inalta, cu atat iti erodeaza mai mult imaginea, iar acest mediu de adversitate m-a abatut de la alte proiecte de cercetare”, a explicat Rad.

In acelasi context, decanul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Catalin Baba, a declarat ieri ca nu exista motive suficient de plauzibile pentru a accepta demisia subordonatului sau.

In raspunsul oficial redactat de conducerea facultatii, se da o replica „unu la unu” la argumentele studentilor. Astfel, decanatul a precizat ca pentru atelierul de radio s-a achizitionat aparatura in valoare de 10.000 de euro, iar pentru atelierul TV s-au alocat 16.000 de euro, aparatura fiind insa in curs de achizitionare.

Cei doi membri ai conducerii facultatii nu au putut estima daca protestul de ieri al absolventilor va afecta numarul de candidati la sectia de jurnalism. Potrivit sefului catedrei, anul trecut, dupa un protest similar, s-au inscris 650 de candidati, pe 40 de locuri bugetate si 220 cu taxa.

Sapte argumente anti-Rad

1. Curricula este lipsita de substanta si redundanta.

2. Atelierele practice nu isi ating scopul, din moment ce studentii nu beneficiaza de dotari tehnice, nu exista un ziar al facultatii, un studio radio sau TV functionale.

3. In facultate exista o atmosfera tensionata intre studenti si profesori, creata mai ales de refuzul domnului Ilie Rad de a lua act de unele sesizari ale studentilor

4. E cunoscuta practica de indepartare fatisa sau voalata de la catedra a unor profesori pe alte considerente decat cele profesionale si promovarea la catedra a unor apropiati ai domnului Rad

5. Din cauza inabilitatii sefului de catedra de a forma tineri specialisti, la catedra si-au facut aparitia profesori care nu au nicio legatura cu jurnalismul

6. Cartile sau suporturile de curs necesare pentru examenele semestriale sau licenta sunt umilitoare din punct de vedere intelectual

7. Lipsa colaborarii cu presa clujeana, coroborata cu lipsa dotarilor tehnice ale sectiei, duce la formarea de jurnalisti care, in cei 3 sau 4 ani de facultate, nu au nicio tangenta cu domeniul in care ar trebui sa activeze
"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 19.07.2006 09:49 | 1075 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN