Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Romanii ii surclaseaza pe americani

Echipa din Romania, "44Tech", din care a facut parte si focsaneanca, s-a clasat pe primul loc cu proiectul "Forest Watcher", proiect ce a constat in realizarea unui sistem de monitorizare pentru prevenirea devastarii padurilor. Ioana Romelia Bratie si-ar dori un stagiu de vara la Microsoft.
Ioana Romelia Bratie, de 21 de ani, din Focsani, este studenta la Universitatea Politehnica din Bucuresti, la Facultateta de Automatica si Calculatoare, si, alaturi de alti trei colegi de facultate, se poate lauda ca a castigat premiul cel mare de la concursul "Windows Embedded Student Challenge", ce a fost organizat de Microsoft. De asemenea, concursul este o competitie internationala aflata in al treilea an de desfasurare, care trateaza domeniul sistemelor embedded si mobile. Astfel, grupul ce a reusit performanta de a surclasa echipa formata din studentii americani si chinezi a fost format din Ioana Romelia Bratie, Cristian Iuliu Pop, Mircea Dan Gheorghe si Omar Choudary. Ioana Romelia Bratie spune ca s-au inscris la acest concurs prin luna decembrie, dupa ce au auzit de acesta in facultate. "In echipa noastra au fost patru persoane, toti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare. Trei dintre noi tocmai au terminat anul trei, sectia Calculatoare, iar Mircea tocmai a absolvit, a terminat anul cinci. Concursul la care am participat se adreseaza studentilor si noi am auzit de el pe la facultate si am gasit si un link pe pagina de internet www.windowschallenge.com si ne-am inscris. Asta se intampla prin decembrie", a declarat Ioana Romelia Bratie. Echipa intitulata 44Tech, ce vine de la "4 pentru tehnologie", s-a alaturat celor 360 de echipe inscrise din toata lumea pentru a concura pentru premiul cel mare. Astfel, pana in luna februarie cei patru studenti au trebuit sa trimita un raport interimar al proiectului, in care au trebuit sa precizeze ce fac si cum isi propun sa faca proiectul. Pe baza acestui raport, au fost selectati intre cele 200 de echipe care s-au calificat mai departe si pentru care au primit din partea organizatorilor un dispozitiv eBox, un calculator in miniatura ce trebuia utilizat pentru costruirea solutiei. "Dupa ce am scris raportul final, ne-am calificat intre cele 30 de echipe din toata lumea care au fost invitate in Redmond, SUA, la sediul Microsoft ca sa ne sustinem proiectele. Din Romania au mai fost inca doua echipe, ambele din Bucuresti", a afirmat Ioana Bratie. De asemenea, prima zi de concurs a fost de standuri, in care lumea a venit, a vazut proiectul si a pus intrebari si a avut loc si o prezentare in fata unui juriu format din specialisti carora li s-a explicat cum functioneaza proiectul. Totodata, in seara primei zile s-au comunicat numele celor 9 echipe care s-au calificat in finala. "Recompensa pentru munca depusa a fost pe masura muncii: premiul I la un concurs international foarte important. A fost un moment pe care fiecare l-a savurat din plin si la care visam de cand am plecat de acasa. Deja am capatat incredere si vrem sa participam si la anul la alt concurs tot studentesc", sustine Ioana.

Taierile de copaci i-au inspirat in realizarea proiectului

Proiectul castigator s-a intitulat "Forest Watcher" si a avut ca tema taierile masive de copaci din Romania. Astfel, ideea proiectului a fost stabilita la scurt timp dupa ce studentii s-au inscris la concurs, iar din luna decembrie a inceput documentarea. "Taierile sunt o problema foarte mare in tara noastra si nu numai, ci si defrisarile ilegale au avut urmari dezastruoase. In decembrie am inceput sa ne documentam si sa cautam date despre problema. Am vorbit cu ingineri silvici, cu proprietari de paduri, cu oameni care lucreaza in acest domeniu. Am incercat sa aflam de ce au nevoie si sa construim o solutie care sa se potriveasca nevoilor lor. Multa vreme proiectul a fost in stadiul de "design logic", fiindca nu aveam mult timp la dispozitie si nu ne permiteam sa gresim, asa ca am gandit cu atentie fiecare detaliu inainte de a-l pune in practica. Fiecare membru al echipei a avut sarcini precise pe care sa le indeplineasca, iar Cristi a facut pe langa asta si partea de management al proiectului", a afirmat Ioana Bratie. Proiectul castigator consta in depistarea celor care taie copaci din padure. Astfel, daca cineva taie arbori din padure, microfonul inregistreaza sunetul realizat de ferastrau si il trimite la unitatea centrala. Aici reteaua principala recunoaste sunetul si un mesaj este trimis catre padurar. El afla din dispozitivul portabil unde este problema si merge pentru a o rezolva. In acelasi timp, unitatea centrala actualizeaza informatia de la serverul "Forest Watcher" si proprietarul padurii este informat de situatie si poate actiona in consecinta.
"Romania libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 21.07.2006 08:00 | 1034 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

22.07.2006 18:08 mimi_camp

bravo lor!

0 0

23.07.2006 10:22 fina

stim cu totii ca avem talente extraordinare in tara. Ramane sa stim sa-i sustinem si sa le incurajam initiativele. Aici Romania mai are de lucru.

Felicitari grupului de studenti!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN