Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sefii de la conducerea Invatamantului, incompatibili



„In ciuda faptului ca asociatiile profesionale sau personalitati ale societatii civile insista de cativa ani pentru impunerea unor standarde de calitate occidentale in evaluarea invatamantului superior din Romania, inalti demnitari ai statului roman care fac politica Ťstiinteiť (sau a propriului interes), sfidand aceste cerinte si faptul ca Romania va fi membra UE incepand cu ianuarie 2007, au numit recent o lista de persoane in conducerea ARACIS care, cu una-doua exceptii, nu indeplinesc criteriile de calitate care ar trebui sa certifice titlul de profesor universitar la nivel international (articole publicate in fluxul principal de reviste stiintifice, asa-numitele reviste ISI)“, se precizeaza intr-un comunicat, semnat de Comitetul director al Asociatiei profesionale pentru educatie si cercetare EDU CER. Asadar, dupa multe lupte din culise, abia la inceputul lunii iunie a fost finalizata numirea celor 15 membri ai comitetului de conducere ARACIS. Cinci dintre acestia au fost propusi si votati de catre Guvernul Romaniei, alti cinci de catre Consiliul National al Rectorilor, al carui presedinte este fostul ministru PSD Ecaterina Andronescu, si restul, de catre Senat. „Suntem revoltati, deoarece aceste numiri, chiar daca pentru un mandat de interimat, au fost facute numai pe criterii politice. Persoanele in cauza, doar cu cateva exceptii, nu au niciun fel de performanta stiintifica, asa cum stipuleaza legea, deci cum este posibil ca acestea sa asigure standardele si criteriile de calitate din invatamantul universitar?“, ne-a declarat Stefan Vlaston, presedintele EDU CER.

Universitatile nu recunosc autoritatea ARACIS
„Deja universitatile, si de stat, si particulare, nu recunosc autoritatea ARACIS. Chiar acum doua zile, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca a anuntat oficial ca va angaja o agentie particulara, recunoscuta international, pentru acreditare si evaluarea calitatii din institutie“, a mai adaugat Stefan Vlaston. In consecinta, va prezentam componenta Consiliului interimar al ARACIS, cu performantele stiintifice ale fiecaruia in parte, subliniate de catre Asociatia EDU CER: propusi de Senat: Ioan Curtu (PD) de la Universitatea Transilvania Brasov – zero lucrari; Constantin Ionescu Targoviste (PC), Universitatea de Medicina Bucuresti – 48 lucrari (domenii diferite); Pop Alexandru Mircea (PRM), Universitatea „Vasile Goldis“, Arad – 1 lucrare (incert); Alexandru Popovici (PNL), Univ. Petrol si Gaze Ploiesti – zero lucrari; Calin Oprea (PSD), ASE Bucuresti – zero lucrari; din partea Guvernului: Ioan Lazar, „Babes Bolyai“, Cluj – zero lucrari; Ladislau Nagy, „Babes Bolyai“, Cluj – 27 lucrari; Alexandru Florin Platon, Univ. „Al.I. Cuza“, Iasi – 1 (incert, articolul e de medicina); Alexandru Ungureanu, tot „Al.I. Cuza“ Iasi – 4 lucrari; Mihai Aristotel Ungureanu, Univ. Romano-Americana - zero lucrari; Lazar Vlasceanu, UNESCO – 1 (incert); propusi de CNR: Radu Damian, Univ. Tehnica de Constructii Bucuresti – zero; Nicolae Ivan, Transilvania, Brasov – zero; Mircea Ivanescu, Universitatea din Craiova – 4 lucrari; Mihai Popescu, Politehnica Bucuresti – 102 lucrari.

ŤNu au importanta performanteleť
„In aceasta etapa a conducerii ARACIS nu au importanta performantele stiintifice ale membrilor. Ei sunt interimari si pana in luna octombrie au obligativitatea sa elaboreze un proiect de hotarare de guvern privind metodologia, standardele nationale de referinta si indicatorii de performanta pentru evaluarea si asigurarea calitatii din invatamantul superior. Acest consiliu interimar va functiona pana la 13 octombrie, dupa care se va organiza concurs. Mandatul comisiei va fi pe trei ani“, ne-a declarat in replica Mircea Muresan, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.

"Conducerea interimara ARACIS a fost aleasa pe criterii politice. Tot astia vor ramane in continuare." Stefan Vlaston, presedintele EDU CER

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: mariro | 21.07.2006 10:09 | 1063 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

25.07.2006 14:34 antonio

Poate spune d-nul Muresan de ce viitorii specialisti, cu performante (care eventual/posibil, putin probabil, trebuie sa lucreze dupa o metodologie elaborata de persoane care nu indeplinesc criteriile de selectie?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN