Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vara fierbinte pentru profesorii corijenti

Pentru cei care au luat note intre 5,00 si 6,99, pe 2 august va fi afisata lista cu posturi netitularizabile si numele personalului didactic care are continuitate prin detasare la cerere pe aceste posturi/catedre.

Cei care vor sa se detaseze la cerere incep pe 3 august, cu depunerea si verificarea optiunilor. Pe 4 august are loc repartizarea computerizata, in ordinea descrescatoare a mediei obtinute la concurs a cadrelor didactice participante la concurs, care au obtinut minimum media 5,00, si care solicita detasare la cerere. Totodata, are loc afisarea rezultatelor.

Candidatii care vor sa ramana suplinitori pe posturile pe care au fost repartizati isi vor depune optiunile pe 10 si 11 august. Pe 12 august are loc repartizarea lor, urmand ca in aceeasi zi sa li se elibereze deciziile de numire pe post.

Cei mai slab pregatiti asteapta pana in septembrie

Pe 28 si 29 august, ei sunt asteptati la inscriere, urmand ca pe 31 si 1 septembrie sa intre in concurs. In aceeasi perioada vor fi testati si suplinitorii care nu au studii corespunzatoare.
Pe 2 septembrie vor fi afisate rezultatele. Ziua de 4 septembrie este rezervata contestatiilor.

Sedinta publica de repartizare a cadrelor didactice calificate va fi in perioada 6-8 septembrie. Tot atunci va avea loc distribuirea orelor ramase neocupate, precum si cea a suplinitorilor pe posturile sau catedrele ramase vacante.

Mai bine balerina, decat profesor!

Salarizarea din educatie lasa mult de dorit. "Un profesor debutant cu studii superioare de lunga durata primeste, la angajare, un salariu de baza cu putin mai mare de cinci milioane de lei vechi, in timp ce un cadru didactic fara studii superioare primeste doar 4,2 milioane. In momentul de fata, balerinii si balerinele primesc mai mult ca noi", precizeaza Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei sindicale din invatamant "Spiru Haret".

Nici cei cu vechime nu se pot declara multumiti. "Dupa 18 ani de munca, avand si gradul didactic I, salariul de baza ajunge undeva pe la vreo opt milioane de lei - net. Si dupa 40 de ani de invatamant, salariul unui invatator depaseste cu putin 11 milioane de lei", arata liderul sindical.

"Dupa 18 ani de munca, salariul de baza al unui dascal ajunge undeva pe la vreo opt milioane de lei - net. Si dupa 40 de ani de invatamant, salariul unui invatator depaseste cu putin 11 milioane de lei"
Marius Nestor, presedintele executiv al Federatiei sindicale din invatamant "Spiru Haret".

5 milioane de lei vechi este salariul pe care il primeste un absolvent cu studii superioare atunci cand intra in invatamant.
"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 26.07.2006 09:32 | 503 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN