Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Viitorul iesenilor suna a PR si a economie

Pentru ca sunt domenii "interesante", "active", iar angajarea n-ar fi o problema prea dificila, cred tinerii. Profesorii universitari spun ca gusturile tinerilor se apropie, in sfarsit, de cele ale occidentalilor.

De cel putin patru ani, cele mai ravnite specializari de la "Cuza" sunt Stiintele Comunicarii, de la Facultatea de Filosofie, si cele de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA).

Daca am lua in calcul doar cele 29 de locuri bugetate de la Stiintele Comunicarii, concurenta ajunge la 20 de candidati pe un singur loc. Cei 597 de tineri inscrisi isi planuiesc cariere de PR, de specialisti in comunicare in institutii si de jurnalisti.

"Specializarea este foarte cautata in toata Europa, de acolo a plecat explozia, la noi a ajuns mai tarziu. Tinerii se pot angaja in publicistica, in relatii publice, in tot ce tine de mass-media. Toate institutiile au nevoie de asemenea specialisti", a spus Stefan Afloroaiei, decanul Facultatii de Filosofie.

El confirma succesul specializarii prin faptul ca in prima promotie, din 2005, jumatate dintre studenti erau deja angajati in momentul absolvirii.

"Comunicarea" aduna elita candidatilor

Mediile de intrare sunt pe masura concurentei si trec cu mult de nota 9. "Avem foarte multi elevi de la liceele prestigioase din Iasi, de la "Negruzzi", "Racovita" sau "National", care au medii foarte mari", a mai adaugat decanul.

"Am 7,90 la dosar. Nu stiu daca o sa intru, dar mi-as dori foarte mult sa lucrez in domeniul relatiilor publice, in mass-media. E mult mai activ, mai interesant decat alte domenii", este de parere Angela Poenaru, una dintre candidate.

Aceeasi specializare, Stiintele Comunicarii, exista si la Facultatea de Litere, insa cu accent pe jurnalism, mediile de intrare de aici fiind cele mai mari din universitate. In ultimii doi ani, niciun candidat cu media sub 9,70 nu a prins locuri la buget.

Peste 5.000 de candidati la economie

Desi piata muncii nu le ofera perspective atat de bogate, tinerii continua sa ia cu asalt Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor.

Anul acesta, 5.079 de absolventi - aproape o treime din numarul total al candidatilor de la Universitatea "Al.I. Cuza" - au concurat pe 810 locuri finantate de stat si 2.650 la taxa, ultima medie de intrare la buget fiind de 9,11.

Tinerii spun ca e mai usor sa intri la FEAA decat la alte facultati si ca slujbe se gasesc.
"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 26.07.2006 09:41 | 480 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN