Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesor deranjat de icoanele din clase

Profesor deranjat de icoanele din clase
26 Iulie 2006
Marius Nica

Un dascal s-a judecat la Curtea de Apel Ploiesti cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau pentru retragerea simbolurilor religioase de pe peretii unitatilor publice de invatamant.




Prin acest demers, Emil Moise vrea sa atraga atentia opiniei publice fata de incalcarea statului roman a drepturilor copilului, cum ar fi libertatea de gandire, de constiinta si de religie.

"Afisarea permanenta a simbolurilor religioase in toate salile de curs constituie o discriminare a elevilor de o alta confesiune decat cea ortodoxa", a declarat Emil Moise.

El sustine ca demersul sau a provocat un val de amenintari din partea mai multor persoane, care l-au considerat un eretic.

"Am fost amenintat cu incitare la violenta de catre juristul Episcopiei Buzaului si Vrancei, Constantin Poescu, am fost anchetat in scoala de o comisie de disciplina la plangerea celor doi profesori de religie, iar acum sunt anchetat penal ca urmare a unei plangeri adresata Parchetului de catre Espiscopia Buzaului si Vrancei", spune Emil Moise.

De partea cealalta, inspectorul general al ISJ Buzau, Gheorghe Bodea, considera initiativa cadrului didactic una fara temei: "Domnul Moise este un procesoman, care se judeca cu toate autoritatile statului. Atat timp cat religia este o disciplina aprobata de minister, nu vad unde este problema".

Potrivit conducerii Curtii de Apel Ploiesti, actiunea lui Emil Moise in instanta a fost respinsa ca fiind nejustificata.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: gabrieladrian1001 | 26.07.2006 09:47 | 643 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

1 0

28.07.2006 21:42 corina_jga

Poate ca dl. Moise este procesoman, dar daca ne gandim un pic mai bine, chiar este discriminare la adresa elevilor din alt cult. Si pentru ei religia este o disciplina aprobata de minister iar notele le sunt consemnate in catalog si justificate printr-o hartie semnata de pretoul\pastorul de la biserica de care apartin. Cinstit ar fi sa le oferim si lor sansa de a-si afisa simbolurile culturilor religioase (aprobate). Numai ca sala de clasa nu ar mai arata ca o sala de clasa, nu? Iar Biserica, din pacate, considera scoala drept o prelungire fireasca menita sa faca prozelitism (mascat elegant)sub obladuirea unui minister declarat nepartinic. (daca nu si laic, pentru ca profesorii de religie au un statut mai special, daca nu ma insel). Are si libertatea laturile ei mai putin placute, cum ar fi limita pana la care ni se intinde propria libertate. Inclusiv cea religioasa.

Spun asta, pentru ca m-am lovit de acceasi problema cu o eleva de la clasa la care sunt diriginte. Si a fost penibil. Nu s-a fortat nota, pentru ca familia fetei are masura, dar atunci cand vrei sa dai sanse egale tuturor celor 25 de suflete din clasa e foarte greu sa faci abstractie de faptul ca Mariana mea este singura din punctul acesta de vedere. Si ca si ea sunt destul de multi.

0 0

29.07.2006 18:12 1967

Minoritatea se supune majoritatii.Asta e de cand lumea.

0 0

28.11.2019 07:17 shak_spawn

Dl Moise are in fond dreptate. In tarile straine unde copiii de alte religii sunt mai prezenti decat la noi, in loc sa se puna si steaua lui David prin scoli si simboluri islamice, sau ale altor religii(Crestinismul are atat de multe culte protestante), ele s-au scos de tot. Nu a murit nimeni. Cine era credincios inainte era si dupa. Cine avea interes fata de biserica , stia unde sa se duca si sa isi satisfaca curiozitatea.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN