Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hardau a aruncat cu acuze in sistemul de invatamant


de Florentina STOIAN


"Exista o fraudare între judete. Ati mai auzit de asta? Va dau exemplu: judetul Botosani, peste 3.000 de candidati, jumatate dintre ei au obtinut note la bacalaureat între 9 si 10. Jumatate din judetul Botosani. Desteptii lumii sunt la Botosani! Cred ca la ora actuala se realizeaza o discriminare fraudata între judete", a lovit Mihail Hardau în acele judete în care promovabilitatea la bacalaureat sare în mod constant de 90%. Ministrul a amenintat ca "lucrurile nu vor ramâne asa" si ca va dispune o analiza în judetele în care se înregistreaza astfel de cazuri. "Eu as fi mai rezervat în a folosi sintagma fraudare între judete, cu referire la judetul nostru", a parat lovitura, cu o zi mai târziu, inspectorul scolar general de Botosani, Horia Negrescu. "Or exista astfel de cazuri, dar nu la noi. La nivelul Botosaniului, nu sunt jumatate din elevi cu note între 9 si 10. Dl. ministru a vorbit, poate, pe baza impresiei pe care si-a facut-o despre lucrarile care au fost recorectate de minister, lucrari la româna care veneau de la cea mai buna scoala din judet, Colegiul Mihai Eminescu, lucrari cu note mari pentru ca aici sunt si copiii cei mai buni. Dar notele de aici nu sunt reprezentative pentru a trage concluzii la nivelul întregului judet", a mai spus inspectorul Negrescu. Încercând sa explice sintagma buclucasa, "fraudare între judete", inspectorul scolar de Bucuresti, Cristian Alexandrescu, recunoaste ca "sunt, totusi, câteva lucruri care bat la ochi: judete în care promovabilitatea la bac este de peste 90% si judete în care e undeva la 60%. Mi se pare exagerata aceasta diferenta. Eu cred ca ministrul a mers pe ideea ca, în anumite judete, fiind o mai mare larghete la corectura, aceste note foarte mari nu reflecta realitatea".

Candidatii la titularizare, urecheati
Hardau i-a taxat si pe candidatii la titularizare, care "au încercat sa copieze în masa": "Daca ai o asemenea mentalitate te duci sa faci educatie? Cui sa faci educatie când modul tau de a fi e calat pe minciuna?" În plus, se va face si o analiza a lucrarilor de la titularizare care, dupa prima corectare, au primit note sub 5, si apoi, dupa contestatii, note peste 7, permitând titularizarea: "Fraudarea s-a perfectat în timp. Fraudarea a fost platita din timp!".

Sursa: Adevarul


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 29.07.2006 21:42 | 731 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

30.07.2006 20:22 ionpopescu

Un alt aspect ar trebui sa-l aiba in vedere domnul ministru: subiectele de la titularizare sunt din an in an mai usoare - riscam sa ajungem prilej de ironie in presa si sa se faca bancuri pe socoteala stupiditatii examenelor profesorilor la fel cum se fac bancuri pe socoteala examenelor politistilor.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN