Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cazul de la Cluj

Profesorii au fost chemati la centrele de examinare de la ora opt dimineata. Au fost introdusi în sali si, sub stricta supraveghere, a început operatiunea de asteptare a subiectelor.

Pentru început, ca în armata, s-au studiat regulamente. Apoi s-a continuat asteptarea. Si s-a asteptat cu succes. La unele scoli mai mult, la altele mai putin. La Liceul „Nicolae Balcescu”, cam pana pe la ora 13.00.

Iar subiectele nu au venit. Nu a venit nimeni sa le dea macar o explicatie. Banuind ca e vorba de un caz de sechestru colectiv de persoane, pus la cale de Omar Hayssam, profesorii au început sa se agite.

În sfârsit a aparut presa, dupa care, pe la 13.30 au venit si subiectele. O parte din candidati au acceptat sa scrie, o parte, extenuati de exercitiul tip Gregorian Bivolaru pus la cale de minister, au refuzat.

Umiliti, profesorii au scris memorii catre Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si catre Ministerul Educatiei. Nu li s-a raspuns. În schimb, mi-a fost dat sa vad pe un post local de televiziune cum o anume doamna Boscaneanu, inspector general adjunct, cred, încerca sa explice ca a fost vorba de o conspiratie a profesorilor realizata în cârdasie cu presa.

Saracuta inspectoare, într-un limbaj gaunos, de parca vorbea cu coji de ceapa, personaj în chip evident slugarnic si incompetent, încerca sa-i explice unui moderator la fel de incompetent (într-o ora nu a reusit sa afle nimic), ca greseala nu apartine, cuiva anume.

Nici presedintele comisiei de elaborare a subiectelor nu e vinovat, deoarece centrele de desfasurare a examenului erau secrete, dupa cum si locul unde se elaborau subiectele era secret. Doamna Boscaneanu vorbea conspirativ.

Mare lucru daca nu o sa ajunga sefa la SRI. În tot cazul, daca mai sunt în Transilvania trei inspectori generali la fel de „secretosi”, incompetenti si cu dispret pentru dascali, credem ca e un motiv suficient pentru domnul Hardau sa demisioneze fara mustrari de constiinta.

"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 31.07.2006 15:37 | 1297 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (4)

0 0

31.07.2006 19:03 doina_barsan

Asta nu e un articol de presa serios...In primul rand nu aduce informatii si in al doilea rand are un ton de mahala, este un fel de "hai sa stam la taclale". . Doar sugereaza, chiar induce in eroare, caci jud. Cluj a fost ales judet pilot inainte ca Hardau sa fie prim ministru. Doar "arunca" banuieli dar nu e in stare sa elucideze cauzele (nici macar nu incearca). Daca tot citim un articol de presa, macar sa ne alegem cu ceva, nu doar cu supozitii. Un adevarat jurnalist ar fi incercat sa afle adevarul, nu sa-si dea doar cu parerea...Cred ca si articolele de presa trebuie selectate mai atent. Sper sa nu se supere cdiasimi.

0 0

01.08.2006 14:08 kukac

Nu inteleg cum au fost secrete centrele de desfasurare a examenului, daca candidatii stiau acest lucru (listele cu repartizarea pe sali au fost afisate cu o zi inainte.

0 0

01.08.2006 14:46 maia

mai sunt cel putin 2 ,stim noi din alt judet transilvan apropiat de Cluj:))))))

alte slugi ale sistemului.

:))))

0 0

04.08.2006 21:51 didita

Am vazut cu stupoare cum s-a desfasurat concursul de titularizare la Cluj si as putea spune ca o asemenea organizare

( chiar daca Clujul , ca si Doljul si aici vorbesc in cunostinta de cauza au fost alese judete pilot ante Hardau) , o asemenea bataie de joc (ce-i drept nu foarte rar intalnita in invatamantul nostru ) merita o abordare si un ton zeflemist , " de taclale " mergand chir catre " mahala " indiferent din partea carui ziar vine , caci nu a dovedit cu nimic seriozitate si respect pentru oamenii de acolo .Sa fim seiosi , fiecare dintre noi a simtit pe pielea lui o anumita tenta de batjocura din partea inspectoratelor scolare si a ministerului , la un moment dat in viata de cadru didactic !

Rusine !

Chiar e posibil ca aceste descentralizari sa nu fie decat inca un model romanesc de coruptie ?

Va dau d-voastra un motiv de meditatie !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN