Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Universitatea de vara francofona, Brasov

Având limba franceză ca şi motor unic de legătură, participanţii la prima universitate de vara francofonă, organizată de asociaţia Jeunes Décideurs Europe Joung Leaders, alături de numeroase personalităţi invitate (politice, culturale, economice) au discutat teme precum : mondializare, dezvoltare durabilă, solidaritate, educaţie, egalitate de şanse, locul intreprinderilor europene în economia mondială, dezvoltarea noilor tehnologii, etc. Foarte interesantă s-a dovedit acţiunea de a reflecta asupra perspectivelor pe care le oferă astăzi cei care dirijează politicile europene, dar mai ales asocierea unor tineri francofoni talentaţi şi motivati ai societăţii civile europene, dar şi de pe alte continente, la reflectarea globală, şi în acelaşi timp tematică, asupra destinului unei Europe confruntată cu fenomenul de globalizare. Conferinţele în plen şi atelierele tematice au permis abordarea problematicilor legate de Europa şi crearea legăturilor de încredere între cetăţeni şi actorii societăţilor civile din lumea întreagă.
In deschiderea dezbaterilor pe ateliere tematice au luat cuvântul personalităţi sonore politice şi culturale: Hervé Bolot - ambasadorul Franţei în România, Jonathan Scheele- şeful delegaţiei Comisiei Europene în România, Jacques Barrat, profesor universitar, director al Institutului Francez din România, diplomat şi consilier ştiinţific al lui Pierre Messmer – fost prim-ministru francez, Gheorghe Băcanu- vice-rector al Universităţii Transilvania Braşov, Alexandru Munteanu- reprezentant al Consiliului regional Braşov,
Eric Thibault- director al antenei regionale Europa centrală şi orientală a Organizaţiei Internationale a Francofoniei (OIF), Maria-N. Bertean- reprezentanta secretarului de stat român pentru francofonie ; închiderea oficială a fost în prezenţa d-lui Emil Constantinescu, care a înmânat diplome participanţilor reprezentanţi ai continentelor, precum şi diplomele dictării francophone. Consider că prima universitate de vară francofonă a fost o mare reusită din toate punctele de vedere şi le multumesc personal organizatorilor, pentru oportunitatea creată de a arăta că Europa trebuie să partajeze valorile sale în lumea întreagă, precum şi faptul că tânăra generaţie îşi va lăsa amprenta asupra viitorului.


Mai multe amănunte pe site-ul : www.europe-jeunes-decideurs.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: alinutza_rosu | 02.08.2006 11:52 | 845 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

02.08.2006 22:20 crina_butarescu

Ar fi fost foarte util sa anuntati mai din timp de existenta acestui eveniment.Poate anul viitor...

0 0

03.08.2006 10:52 alinutza_rosu - Autor

Eu am aflat intamplator de existenta acestui proiect de pe Internet, cu putin timp inainte de finalul inscrierilor;am fost doar o participanta a carei candidatura a fost admisa si nefacand parte dintre organizatori sau sponsori, nu aveam cum sa-l anunt; la anul se aude ca va fi in aceeasi perioada la Paris si ii sfatuiesc pe tinerii francofoni cu putere de decizie (si nu numai) sa aiba in vedere posibilitatea participarii la acest eveniment.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN