Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Mihail Hardau era cat pe ce sa taie in carne vie. S-a oprit la timp



Sursa: Gardianul

În schimb, 14 cadre didactice din tara, care au supraevaluat sute de lucrari, vor fi excluse din învatamânt pentru prejudiciile create.
Ministrul educatiei a anuntat ca membrii comisiei de evaluare si examinare a Bacalaureatului din acest an care sunt suspectati de complicitate în cazul furtului de subiecte vor participa si la elaborarea subiectelor de anul viitor, „dar cu anumite restrictii“. Totodata, 94 de cadre didactice din tara care au supraevaluat lucrarile de examen vor fi sanctionate administrativ.

Inspectoratele scolare din zece judete si din municipiul Bucuresti au fost înstiintate ieri de faptul ca ministerul a propus sanctionarea a 94 de profesori care au supraevaluat 16% din lucrarile recorectate la examenul de Bacalaureat din acest an. Nu mai putin de 14 cadre didactice care au acordat note mai mari cu 3,5 pâna la 4,5 puncte în plus elevilor vor fi date afara imediat ce inspectoratele vor primi înstiintarea ministerului. Alti 48 de profesori vor fi sanctionati cu 15% din salariu pe o perioada de sase luni si li se va interzice participarea în comisiile de Bacalaureat timp de trei ani, în vreme ce 32 de cadre didactice s-au ales doar cu mustrare si cu interzicerea participarii la alte examene pe o perioada de un an. Potrivit ministerului, numai în judetul Botosani, din cele peste 3.000 de lucrari recorectate, 37% au avut note incorecte de 9 si de 10. „Dupa parerea mea, aceste discrepante între judete creeaza o discriminare între elevii buni si ceilalti din liceele din tara. E o inechitate crasa pe care trebuie sa o desfiintam“, a declarat în conferinta de presa ministrul Mihail Hardau, fara a da detalii referitoare la modul în care ministerul va face acest lucru în cel mai scurt timp cu putinta. Daca profesorii corectori au fost sanctionati, nu acelasi lucru se poate spune despre membrii Serviciului National de Evaluare si Examinare care sunt anchetati de Parchet în cazul scurgerii subiectelor în presa. Potrivit ministrului educatiei, acestia nu vor fi pusi pe linie moarta, ci, dimpotriva, se vor ocupa si de elaborarea examenului de Bacalaureat de anul viitor, indiferent de rezultatul anchetei Parchetului. În acest caz, sanctiunile promise de ministrul educatiei pentru acestia, pe lânga cele stabilite de Parchet, vor fi doar praf aruncat în ochii parintilor care spera de ani buni ca examenele importante din viata odraslelor lor sa se desfasoare corect.

Spaga de la „Ion Barbu“, inexistenta
Desi a recunoscut ca stimularea profesorilor supraveghetori la examenele scrise este o practica uzuala în învatamântul românesc, ministrul Mihail Hardau a îngropat din fasa ancheta privind sumele strânse de elevii de la Liceul Dimitrie Gusti, care au sustinut probele de Limba si Literatura Româna si Istorie ale examenului de Bac în incinta Liceului „Ion Barbu“, pentru stimularea supraveghetoarei. Ministrul a declarat ca nu a luat deloc în considerare înregistrarea facuta de un elev participant la examen. Mai mult, acesta a declarat ca nu crede ca banda ar fi reala, de vreme ce azi exista tehnologie avansata care permite falsificarea unui document în format CD. Totusi, de la Liceul „Ion Barbu“, un profesor corector a fost sanctionat cu avertisment si cu interzicerea participarii în comisiile de evaluare a examenelor pe o perioada de un an dupa ce ministerul a descoperit ca acesta a supraevaluat o lucrare de Bac cu 1,5 pâna la 2,5 puncte. Dupa ce a dat dovada de clementa în cazul membrilor SNEE, ministrul Hardau vrea sa oblige toate cadrele didactice sa-si depuna situatia veniturilor realizate din activitati care au legatura cu învatamântul, iar cei care nu se conformeaza acestei decizii vor disparea din învatamânt. Hardau a declarat ca va emite un ordin în acest sens, masura care va avea ca scop controlul câstigurilor cadrelor didactice din banul public. Totodata, Hardau a declarat ca aceasta masura este necesara întrucât exista profesori în sistem care au o sumedenie de activitati pentru care primesc mai multi bani decât ar trebui.

Sase cadre didactice din judetul Ialomita si patru din judetul Mehedinti au fost concediate din cauza ca fiecare a supraevaluat zeci de lucrari, în urma carora sute de elevi au primit note mai mari cu 3,5 pâna la 4,5 puncte.
Dan L. Brumar



Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 05.08.2006 22:48 | 1274 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

06.08.2006 11:08 simona

De ce se vorbeste numai de fraude la testarea nationala si la bacalaureat? La titularizare nu s-a intamplat nimic? nici o spaga? nimic? Eu stiu sigur ca da!in multe judete!

0 0

06.08.2006 18:04 crina_butarescu

Teoretic,nu s-a intamplat la acelasi nivel:)

0 0

07.08.2006 08:03 simona

Probabil nu ati candidat sau nu ati fost nevoita sa tremurati ca vine altul sa va ia postul?Chiar titular fiind?

0 0

08.08.2006 18:37 crina_butarescu

Ba da,Simona,ba da,nu numai ca am patit-o,dar se presupune ca suntem in aceeasi oala toti si ar trebui sa ne pese de suferintele semenilor.. vroiam sa spun altceva insa, teoretic, la titularizare nu s-au descoperit atatea nereguli,sau cel putin nu s-au pedepsit inca (ma refer la episodul Cluj) desi practic stim bine toti ca se intampla multe...

0 0

09.08.2006 16:46 simona

asa este ;se vede mai putin cum suntem noi tratati si de catre ministri si de catre elevi!

0 0

09.08.2006 20:45 mirmindel

Binenteles ca se mai intampla si astfel de cazuri(ma refer la mita si supraevaluarea lucrarilor), cand profesorii sunt tratati ca niste "nimeni"atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere decizional.Daca fac parte din comisie si evaluez lucrari lasa-ma in pace!!!

0 0

12.08.2006 09:35 vioscout

Invatamantul este un sistem putred, dar nu vrem sa recunoastem. Coruptia este aproape cvasigeneralizata, la scolile "elitiste" totul este de vanzare, note, motivarea absentelor, premii, etc.De ce nu vrem sa privim realist problema! Sindicatele cosmetizeaza si ele, doar liderii sunt persoane foarte bine antrenate ale "sistemului" si toate privilegiile trebuiesc aparate.Singura politica din educatie este HOTIA.

Practic este un razboi intre un grup minoritar, sustinut politic, adica ISJ si liderii de sindicat impreuna cu un alt grup de "sprijin"-tot politic- si marea masa a profesorilor, manevrata de primii, care se complac in mizerie si executa la ordin toate comenzile venite ierarhic. De fapt adevaratii vinovati nu vor pati niciodata nimic, ei sunt "membrii" aparatului securisto-comunist aflat la conducerea Romaniei.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN