Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Violentarea scolii


|
Ministrul Educatiei a tinut sa iasa in public, inainte de a fugi in munti. Are si domnia sa dreptul la vacanta dupa sesiunea de examene la care a cazut pe linie. Linistea din Retezat ar putea sa-i aduca somnul, sa-l scoata pe demnitar din cosmarul trait in timpul Bacalaureatului si titularizarilor. Probabil ca dl Hardau isi blesteama ceasul cand a acceptat functia. Onorurile pe care le-a visat profesorul de rezistenta materialelor de la Politehnica din Cluj au ramas sa fie primite cu o alta ocazie. Mandatul ministerial preluat de la un alt profesor din Cluj va fi predat ca o usurare in curtea cu trofee a Partidului Democrat. Nestiind cand se va produce operatiunea respectiva, dl Hardau s-a aratat dur ca o fiara si tare ca o stanca la conferinta de presa de ieri. Neintelegand blamul moral ce a fost dat de o tara intreaga conducerii Ministerului Educatiei pentru prestatia din timpul crizei examenelor, dl Hardau schimba macazul, alegand sa mearga pe alta poteca. Mai bine zis, alaturea cu drumul. Am inteles ca ministrul vrea sa arate intregii tari ca taie in carne vie atunci cand descopera cazuri de coruptie. Prin sita controalelor ce au verificat Bacul si examenul de titularizare au fost trecuti cei care au corectat si notat tezele. Cateva zeci de profesori ar urma sa ramana fara slujbe pentru ca au dat note incorecte, neconforme cu baremul. S-a rezolvat ceva? Doar o picatura dintr-o mare. Faptul ca examenele au fost in prag sa fie fraudate la scara nationala, subiectele fiind divulgate chiar din interiorul ministerului, impune demisia ministrului.

Plecarea doamnei blonde s-a facut abia dupa ce dl Tariceanu i-a batut obrazul, iar cavalerul Hardau se facea ca nu intelege ca nu mai e dorit in functie. Marele scandal al fraudarii este inca sub ancheta Politiei si Parchetului, dar, dupa cat timp a trecut de la hotie, pare ca cercetarile bat pasul pe loc.

Profitand de acest time-out, dl ministru se razboieste cu pestii cei mici si, ca o diversiune, vrea sa mute discutia spre, chipurile, o chestiune de fond – Legea invatamantului. La fel ca seful cel mare si de drept al PD, dl Basescu Traian, care a motivat fuga lui Hayssam prin lipsa Legilor Sigurantei Nationale, dl Hardau da explicatia marelui sau rateu. Demnitarul din varful scolii romanesti considera ca legea este stramba pentru ca pune in centrul ei profesorul, si nu elevul. Mai mult, virand discutia si spre castiguri ilicite si incompatibilitati, domnia sa declanseaza o confruntare intre marea masa a elevilor si parintilor cu armata, evident mai redusa in efective, a corpului profesoral. Mai este putin pana cand ministrul va relansa lozinca "educarii educatorilor"din timpul revolutiei culturale. Culpabilizarea cadrelor didactice si aruncarea in carca lor a crizei din invatamantul romanesc reprezinta o diversiune care violenteaza institutia scolara de toate gradele.

In Europa Occidentala, profesorii se bucura in sondaje de o cota de incredere cu mult mai ridicata decat cea acordata politicienilor. Ministrul Hardau, scarbit de supusii nesupusi care i-au cerut demisia si pregatesc o amanare a inceperii anului scolar, adopta o metoda absolut ticaloasa, aruncandu-i pe profesori in gura lumii. Chiar si Becali pare un intelectual fin pe langa ministrul Educatiei

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 06.08.2006 20:36 | 1007 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

08.08.2006 07:11 elaisa

Pentru ca lucrez in sistem si stiu ce se intampla (tot ce s-a scris e nimic pe langa imensele ilegalitati, fraude, bun plac - nu doar la examene, dar si la olimpiade, insignifiante concursuri,avansari in functie, gradatiii de merit, doctorate etc), mi se pare cam exagerat articolul. Totul se cumpara, se negociaza, totul e pe baza de relatii, rudenie, prietenie. Si asta pe fata, fara rusine.

Nu sunt o obedienta, dimpotriva, dar ministrul acesta, in sfarsit, a punctat ceva. Daca si-ar fi dat demisia, totul ar fi fost ingropat, fiti siguri.





Eu, personal, nu m-am simtit vizata, ca si alti colegi care se stiu corecti. Poate pentru ca suntem si noi, si copiii nostri, victime ale acestui sistem.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN