Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevii dau lectii de administratie publica


Consiliul Local al Elevilor, care are 21 de membri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, a realizat programe de ecologizare a cartierelor, a obtinut introducerea unor autobuze speciale pentru elevi la orele de varf, amenajarea unei piste de role in centrul orasului.

Republica de la Ploiesti, vazuta prin ochii adolescentilor

Cel putin o data pe luna, primarul orasului convoaca consilierii locali minori la o sedinta in care isi noteaza propunerile venite din partea celor care au deslusit deja tainele administratiei publice.

Pe ordinea de zi a ultimei sedinte a fost organizarea Zilei Republicii de la Ploiesti, care se doreste a fi un eveniment traditional pentru urbea lui Nenea Iancu. Copiii l-au asaltat pe edil cu tot felul de propuneri interesante, prin care ploiestenii sa fie scosi in strada intr-o zi speciala pentru singura localitate devenita republica in 1870, e drept, doar pentru cateva ore.

"Am putea transforma Bulevardul Castanilor intr-un teatru in aer liber in care sa redam atmosfera sfarsitului de secol XIX. Trupele de teatru ale liceelor vor interpreta scenete de Caragiale, iar elevii vor defila in costume de epoca", au fost propunerile lui Dan Bratasanu, "viceprimarul" ales acum doi ani de Consiliul Elevilor si aflat la final de mandat pentru ca implineste varsta majoratului.

Copiii au mai propus refacerea caselor din centrul istoric al orasului, amenajarea unor cafenele decorate in stilul vremurilor demult apuse si transformarea halelor industriale in centre culturale.

"Mi-am notat fiecare propunere venita din partea adolescentilor si, in masura posibilitatilor financiare, le vom pune in practica. Mi-au dovedit, desi nu mai era nevoie, ca reprezinta o generatie pe care noi, cei aflati acum in functii de raspundere publica, ne putem baza", a declarat, la finalul sedintei, primarul Emil Calota.


Stire preluata din Evenimentul Zilei, 9 august 2006, Marius Nica

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: profchim | 09.08.2006 12:51 | 708 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN