Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Responsabilii M.Ed.C . şi inspectorii şcolari aşteaptă verificările

Liliana Preoteasa, director Direcţia Învăţământ Preuniversitar din Ministerul Educaţiei, ne-a declarat că, "atât timp cât legea permite, FEN are dreptul să ceară verificări de dosare CNSAS-ului. Nu am nimic împotrivă. Eu ştiu că nu am colaborat cu Securitatea".
"Prin contaminare de la celelalte acţiuni de verificare, s-a trecut, iată, şi la verificarea profesorilor - spune Camelia Gavrilă, inspector şcolar general ISJ Iaşi. Sunt foarte încântată, întrucât este de dorit ca managementul educaţional să fie făcut de oameni curaţi. Îmi e teamă ca această măsură să nu se proiecteze în derizoriu şi să-şi piardă substanţa pentru că a devenit prea generalizată. Este de dorit să se ducă până la capăt". Inspectorul şcolar general de Braşov, Carmen Tănăsescu, spune că, "în momentul în care am ocupat funcţii de conducere, cu toţii am dat declaraţii în cunoştinţă de cauză cum că nu am colaborat cu fosta Securitate. Normal ar fi ca aceste verificări să se facă înainte de a ocupa o anumită funcţie. Verificarea declaraţiei pe care am dat-o este un lucru bun".


Stire preluata din Adevarul, 9 august 2006, Adriana C. Nedelea

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: profchim | 09.08.2006 12:57 | 667 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

10.08.2006 12:13 discobolul

cu securitate sau nu cei care conduc acum invatamintul ar trebuii sa-si dea demisia pentru tot ce s-a intimplat la teste si bacalaureat. Sa fie promovate alte persoane care doresc sa faca ceva responsabil si corect in sistemul putred care rezista inca cu toti cei care au fost sau sunt CIRIPITORI.

0 0

10.08.2006 17:44 duminica

La noi se spune asa: schimbarea sefilor, bucuria prostilor. As mai spune si altfel: un sarac cu bube singerinde era atacat de tintari care ii sugeau singele. Vine cineva si ii spune: de ce, omule, nu te aperi de tintari? Lasa-i pe astia ca s-au saturat, ca daca vin altii mai flaminzi si mai insetati, nu ramine nimic din mine.

NO coment!

Sau sa facem ministri de o zi pe fiecare cetatean roman, poate adus si din strainatate, astfel incit sa ne rinduim fiecare macar pentru o zi in aceasta functie. Va inchipuiti ce fericiti vom fi? Sau sa ne facem deputati? Senatori? Nu, domnii mei!!! Sistemul e creat de noi. Atunci cind mergeti la votare sintem cu totii si ministri, si deputati, si judecatori, si judecatori si DNA, si CNSAS si orice vreti. Atunci puneti apreciarea voastra alaturi de alegerea ce o faceti. Nu atacati oamenii! Nu merita! Nu sintem noi vrednici sa apreciem si sa judecam!

Deci, cum procedam? Schimbam sefii ca sa se bucure prostii? Il ajutam pe sarac sa lupte cu tintarii sau il ajutam sa iasa din saracie? Sau si mai bine e sa facem un sistem medical si de protectie sociala care ar ajunge si la acest napastuit? Sau ne facem ministru prin sistemul de rotatie?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN