Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Spune-ti parerea despre Biblioteca Nationala pe adresa dezbatere_biblioteca@yahoo.com!

E cea mai mare si reprezentativa dintre bibliotecile Romaniei. Doar 10% din fondul ei de carte este accesibil publicului. Depozitele BNR sunt impartite in 13 sedii diferite. La o noua cladire pentru Biblioteca Nationala a Romaniei se lucreaza de 16 ani; nu a fost terminata nici pana azi, desi intre timp era cat pe ce sa devina sediu al Guvernului Romaniei.

Directorul general al BNR, Dan Ioan Erceanu, a fost dat afara din functie o data de pesedisti, a doua oara de liberali. Pe vremea Guvernului Nastase, concedierea l-a transformat intr-un erou al rezistentei la coruptie, dar acum, de ce-ar vrea guvernarea Aliantei sa scape de Erceanu? Care e miza? Cine si de ce vrea sa puna mana pe Biblioteca? E vorba de banii care vor veni incepand de anul viitor sau de investitiile imobiliare facute pentru BNR? A incalcat conducerea Bibliotecii Nationale legea sau e doar un conflict de putere?

In ultimii ani, am auzit de BNR doar cand mai aparea un subiect de scandal. Biblioteca Nationala a Romaniei e un patrimoniu care-i priveste pe toti cetatenii tarii, oricat de neavizati vor fi fiind ei in stricte chestiuni de biblioteconomie. Iar ea se duce, cu fiecare scandal in plus, de rapa.

Daca va pasa ce se intampla cu Biblioteca Nationala, daca aveti ceva de transmis celor care-i decid viitorul, ziarul ZIUA va pune la dispozitie o adresa de mail: dezbatere_biblioteca@yahoo.com. Speram ca ea va functiona ca un spatiu pentru dezbaterea publica despre BNR de care autoritatilor culturale pare a le fi frica.

Artocil preluat din Ziua, 9 august 2006.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: profchim | 09.08.2006 13:04 | 703 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN