Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Procurorul M. Iacob îl anchetează pe fiul ziaristei de la Gândul care a denuntat comerţul cu subie

Până în acest moment, procurorii nu au început urmărirea penală în dosar, în condiţiile în care ancheta ziarului Gândului a descris, pe larg, mecanismul prin care orice persoană putea cumpăra subiectele, cu o seară înainte de examen, din Piaţa Victoriei, contra sumei de 500.000 de lei. Ziarista Melania Mandas Vergu de la Gândul a realizat efectiv acest “flagrant” şi a pus la dispoziţia organelor de anchetă suficiente elemente pentru a contura posibile piste de investigaţie.


În mod paradoxal, în loc să stabilească cum au fost scoase subiectele din sediul Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE) şi de către cine, ce atribuţii legate de păstrarea şi manipularea subiectelor aveau anumiţi funcţionari etc., procurorii încearcă să-şi mascheze incompetenţa lansând pe piaţă informaţii false sau fără legătură cu obiectul dosarului penal. Astfel, procuroru- şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Marius Iacob, ne-a declarat că fiul ziaristei Melania Mandas Vergu a fost citat, în calitate de martor, de două ori la Poliţie şi că nu s-a prezentat.

Afirmaţia şefului Parchetului Bucureşti este neadevărată, întrucât fiul ziaristei a dat curs citaţiei şi fost audiat de poliţişti în calitate de martor încă de acum câteva săptămâni.

Întrebat ce legătură are fiul Melaniei Mandas Vergu cu traficul de subiecte de bacalaureat, procurorul Marius Iacob ne-a precizat că, „din declaraţia verbală dată de jurnalistă la Secţia de Poliţie... reiese că subiectele ar fi fost cumpărate chiar de fiul său”. Afirmaţia anchetatorului este de-a dreptul halucinantă: ziarista Melania Mandas Vergu nu a dat la poliţie nici o declaraţie verbală, ci doar scrisă, în care a arătat că a fost însoţită în Piaţa Victoriei de către fiul său, care conducea maşina.
Modul în care procuratura abordează acest dosar este cel puţin ciudat. În loc să fie anchetate persoanele cu funcţii de răspundere din Ministerul Educaţiei şi din SNEE pentru a se stabili cine şi cum a sustras subiectele sau cine avea responsabilitatea păstrării acestora în siguranţă, atenţia anchetatorilor se îndreaptă spre aspecte colaterale, spre intermediari, respectiv spre liceenii care comercializau aceste subiecte. Cel puţin aşa rezultă din întrebările puse la audieri.

Articol preluat din ziarul Gandul, 9 august 2006

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: profchim | 09.08.2006 13:11 | 706 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

10.08.2006 00:13 andronescu

Nu am citit nicaieri ce pedepse s-au dat pentru cei care au dat subiectele la vinzare,celor care nu si-au inteles responsabilitatile in organizarea concursurilor scolare.Dar am citit ca se desfac contractele de munca profesorilor care au dat note prea mari,ca profesorii sunt corupti,ca parintii forteaza nota financiara.Cei din minister sunt curati ca lacrima.Nu stii ce sa mai zici ,ca in evul mediu,pedepse pentru cei amariti.

0 0

10.08.2006 00:38 emil

Si am mai citit ca "ziaristii" din header, "cumetri" cu persoane din MEdC, bine "sposorizati"(mituiti) de anumite firme, nu fac altceva decat sa faca jocuri si interse de tot felul!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN