Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Certificatul de bună purtare al dascălilor




Ciudat este că iniţiativa, altminteri binevenită şi lăudabilă, este amestecată în mod voit sau nu cu alte probleme, semnificaţia demersului fiind diluată astfel până la desfiinţare. Liderul FEN, dl Cătălin Croitoru, cel care s-a prezentat, marţi, la CNSAS cu lista nominalizaţilor la certificat de bună purtare, este în acelaşi timp cel care-şi justifică iniţiativa prin aceea că doreşte astfel să contracareze „acţiunea concertată a guvernanţilor, din ultima jumătate de an, de a denigra corpul profesoral”. Dl Croitoru spune că ministrul Hărdău a greşit când a propus scoaterea din învăţământ a celor 14 dascăli, dovediţi cu probe că şi-au dat cinstea pe ruşine şi, în plus, spune că afirmaţia lui Hărdău cum c㠄învăţământul este corupt” nu se bazează pe realitatea şcolii din 2006, ci este o perdea de fum care vrea să ascundă intenţia guvernanţilor de a nu mai da bani şcolii. Mie, această justificare mi se pare trasă de păr. Una e să spui răspicat că vrei curăţenie şi vrei ca diriguitorii Educaţiei să nu mai fie personaje care au scris tomuri pe la Securitate – iar pentru Educaţie, cred că nu doar poliţia politică este incriminabilă, ci şi delaţiunea groasă şi mizeră născută din invidie şi veleitarism – şi alta e să spui că nu eşti de acord cu ministrul Hărdău, că te simţi ameninţat ca breaslă de calomnierea în masă, că desfizi tentativele Guvernului de a-şi justifica dezinteresul pentru şcoală prin scoaterea în faţă a petelor ei negre. Nu se pot lega cele două. Dacă FEN-ul vrea deconspirare doar ca să-i închidă gura ministrului, n-am făcut nici o treabă. Că FEN-ul are dreptate când spune că la nivel guvernamental se încearcă escamotarea problemelor reale din Educaţie prin contrapunerea fenomenelor negative din aceeaşi Educaţie este clar. Ce nu este clar este de ce FEN-ul se încăpăţânează să nege existenţa fenomenelor de corupţie din şcoala românească, când ştie bine, sau ar trebui să ştie, că numărul dascălilor serioşi este în scădere dramatică în faţa veleitarilor, corupţilor, neprofesioniştilor.

Dacă Hărdău este primul ministru postdecembrist care are curajul să arate mizeria, nu-i dai la cap cu pâra la CNSAS. Îl susţii. La fel de bine, pe problema fondurilor şi a interesului pentru dezvoltarea şi reformarea sistemului, îl critici, îi ceri socoteală, îl pui la zid dacă nu dovedeşte el şi guvernul din care face parte că înţeleg care-i menirea şcolii.


Sursa: Gandul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 09.08.2006 22:20 | 1654 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (5)

0 0

10.08.2006 12:23 discobolul

CERTIFICAT DE BUNA PURTARE AL DASCALILOR-ceva care ma inspaiminta.Dupa ce aportul societatii este prezent in influenta educatiei tinerilor de toate virstele prin- baruri la 2 m de scoala,fumatori si bautori tineri,consumatori de droguri tinerii de la 8-20 ani,etcc.....

da au de partea lor drepturile copiilor,avocatul copiilor etccc

Comportamentul general lasa de dorit,vezi cea ce se intimpla in scoli tot mai des.Educatia a iesit pe strada,familia nu mai are nici o influenta,scoala este neputincioasa fiifn condusa de parintii influenti.Luam totul de la UE, care ne va duce nu peste mult timp sa vedem dascali care fumeaza, beau,ettccc cot la cot cu generatia tinara.Ce facem mai putem sa etichetam dascalul ?bun sau rau.

0 0

10.08.2006 17:30 duminica

Oameni buni, nu lasati ca incultura, incompetenta si reavointa sa diriguiasca sistemul de educatie. Lasati ministrul sa-si faca functia cum il duce capul, pentru ca este numit sa indeplineasca functia respectiva. Cind veti ajunge voi ministri sa va faceti obligatiunile cum va permite capacitatile intelectuale si organizatorice. Nu lasati ca sa conduca invatamintul strada, bucatareasa, incultura. Un profesor nu are nevoie de certificat de buna purtare. Certificatul il ofera fostii discipoli prin rezultatele lor. Ei il vor stigmatiza si il vor eticheta cum doresc daca au stat la o terasa sau baruri. Si nicidecum nu sintem noi alesii sa apreciem prin certificate buna purtare a profesorilor.

Pentru ca e degradat societatea intr-atit, incit isi permit sa dea ordine niste parintii mediocri si analfabeti, dar care au pile, rude si bani.

Daca se instituie un asemenea certificat, apoi ar trebui ca intreaga societate sa dispuna de certificate de buna purtare, ci nu numai profesorii. Cine sa emita un asemenea certificat? Iar consilii create pe seama noastra? Ok, pe vremuri cei mai respectati in societate erau (cine credeti?): jandarmul, preotul, primarul si profesorul. Urmariti sondajele si vedeti in cine are societatea romaneasca incredere mai multa. Profesorii vor ramine in umbra pentru ca nu reprezinta electoratul, iar elevii de cele ami multe ori nu fac obiectul unor sondaje. Biserica isi are comunitatea sa religioasa care o va plasa in top. Jandarmeria oricum isi face prezenta in comuinitate prin specificul activitatii ei. Primarul reprezinta si partidul, si comunitatea. Doar profesorii nu pot sa mizeze pe sprijinul discipolilor lor.

Nu-l cunosc pe domnul ministru Hardau, dar sa fie tratat cu un asemenea dispret, incit, citind, ai impresia ca este o persoana nu numai inculta, dar chiar lipsita de ratiune. Nu pot sa cred ca in functia respectiva este o persoana incompetenta. Nu ministrul gestioneaza actele de coruptie, nu el le autorizeaza. Nu mai loviti in acest om, care, omeneste, are dreptul sa greseasca sau sa nu impace toate optiunile si parerile. Nu poate sta domnul ministru de veghe la fiecare oficiu din minister. Ca nu este angajat paznic in acel minister. Imi pare rau ca un ministru poate fi discutat in asemenea termeni gravi si umilitori. Nici nu este crestineste sa lovim astfel, pentru ca nu merita. Cel putin macar pentru asta, fara sa ma laud, crestin fiind, ok, nu prea merg la biserica, oricum, il respect pe domnul ministru ca om si ii respect deciziile. Cind va fi altcineva ministru de asemenea ii voi respecta demnitatea si deciziile. Pentru ca nu vom fi cu totii ministri ar trebui sa avem macar capacitatea sa-i permitem nu ministrului, ci omului Hardau, sa munceasca.

0 0

10.08.2006 22:37 aurela

E grav cand ajungem sa ne multumim cu surogat, e grav cand nu avem alternativa dar e si mai grav ca acceptam orice si gasim de fiecare data scuza , pentru ca noua, dascalilor nu ne este permis nici sa gresim, nici sa nu stim, nici sa nu putem. Vorba ar trebui revina in constiinta celor care ne conduc.

0 0

12.08.2006 09:16 vioscout

Hardau este primul ministru, catalogat catastrofal dar...curajos. Bravo pentru mesajul sau anticoruptie. Faptul ca sindicatele vor sa vopseasca imaginea reala a invatamntului imi da de gandit. Vrem sa vedem si dosarele unor "lideri" de sindicat, precum Croitoru, Izvoranu & co, care au facut averi din coruptia din sistem. Un lucru este clar, si pentru acesti indivizi ai sistemului securisto-comunist se strange latul.

0 0

16.08.2006 16:54 danacraita

din punctul meu de vedere probjema e alta si tine de atitudine si de etica profesionala a fiecaruia.e stiut ca profesorii severi sunt apreciati dupa ce elevii termina scoala. ce va trebui sa facem sa ii scarpinam in cap ptr a obtine un asemenea certificat, oricum tragem ponoase dupa urma lor. suntem vinovati ptr tot ce fac .si apoi cine sa-mi dea calificativ si pe ce criterii?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN