Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Amenintati cu destituirea din invatamant - profesorii care iau spaga, dati in gat de studenti

Ministrul Educatiei, Mihai Hardau, a cerut in aceste zile sprijinul studentilor pentru deconspirarea profesorilor care iau spaga. Multi dintre studentii bacauani s-au declarat neincrezatori in succesul reformei propuse acum de actualul ministru al Educatiei. "Nu cred ca vor exista studenti care sa aiba curajul sa se duca sa declare ca are informatii despre un anumit profesor ca ia spaga. Oricum, o mana spala pe alta", este de parere Cristian Neagu de la Facultatea de Stiinte din cadrul Universitatii Bacau. De cativa ani buni se tot vorbeste despre profesori care iau spaga si despre studenti care dau. Exemple concrete nu da, insa, nimeni. Profesorul universitar Gogu Gheorghita, rectorul Universitatii Bacau, spune ca astfel de zvonuri nu-i sunt straine. "Intotdeauna au existat dascali care au luat si studenti care au dat mita. Avantaje sunt de ambele parti. Studentul se vede cu examenul luat fara sa se chinuie prea mult cu invatatul, iar profesorul isi rotunjeste veniturile intr-un mod facil. Este destul de greu, in aceste conditii, sa fie cineva dispus sa divulge astfel de lucruri, pentru ca in culpa sunt ambele parti. In ceea ce ma priveste, in urma cu un an, in Senatul Universitatii am anuntat ca profesorul care va fi prins ca a obtinut vreun folos material de pe urma studentilor isi va pierde dreptul de a mai sta la catedra. Mai devreme sau mai tarziu vom ajunge si aici. Universitatile trebuie sa isi apere prestigiul, iar in invatamintul universitar educatia trebuie sa primeze", conchide rectorul Universitatii Bacau.
"Romania libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 12.08.2006 18:06 | 846 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (5)

0 0

13.08.2006 10:09 duminica

O incercare sortita din fasa la esec. Lucrurile sint mai complicate precum par. Pentru ca nu va merge nici studentul, nici profesorul sa se auto-denunte. Si parintii vor tace, pt ca prin tacere isi apara odrasla, chiar daca aceasta nu a frecventat cursurile, chiar daca aceasta a mers mai des la discuteci decit la sali de lectura. Accentul ar fi altul: poate se legalizeaza "mituirea" asta. Pentru ca, daca un student pica un examen, a doua oara se mearga la casa inctitutiei, sa plateasca si aceste surse extrabugetare sa fie anuntate public de unde au venit si incotro au fost dirijate.

Si profesorul daca pune o nota mica, va asista la repetarea examenului doar dupa ce va fi achitata suma respectiva. Repetarea examenului urmeaza sa fie deja sustinut in prezenta unei comisii de examinare pt a nu fi invinuiti de alte rele. Stiu ca nu este la moment acceptabila varianta mea, dar numai astfel se poate de scos businessul asta subteran la suprafata.

0 0

13.08.2006 13:08 andronescu

Nu dau bani studentii care invata ,care frecventeaza cursurile,care isi cunosc interesele si stiu ce vor.Bani dau cei care vor o hirtie ,care critica profesorii,care isi bat joc de statutul de student.S-a ajuns la ideea ca "toti prostii sunt studenti"si cei cu bani fac intre 1-3 facultati,dar nici-una cum trebuie.Nu putem insa sa nu invinuim si unii profesari care folosesc diverse tertipuri pentru a lua bani-mita.Cred insa ca daca restantele ar fi f.f. scumpe ar mai descreste mituirea.

0 0

13.08.2006 22:06 betiana

Eu cred ca in ziua de azi sunt multi studenti facuti la indigo, studenti care poate unii nici nu si-ar avea locul in amfiteatrele facultatilor.Mai cred ca saracia a pervertit sufletele romanilor.

0 0

13.08.2006 22:43 pdani

Părerea mea este , că dacă cadrele didactice ar fi retribuite ,,omeneşte", nu ar mai fi mulţi care ar lua mită. Până atunci, ....ne descurcăm fiecare cum putem!!!(eu una, nu am luat)

Oare noi dacă mergem la careva instituţie ,,ADMINISTRATIVĂ")primărie, finanţe, funciar, paşapoarte etc, nu dăm ,,CÂTE O MICĂ ATENŢIE", pt a ni se rezolva mai rapid problemele? Din păcate, trăim în ţara tuturor posibilităţilor...numai bine*

0 0

29.08.2006 21:23 clapa_valentina

Sunt cadru didactic, dar si studenta la Facultatea de Psihologie(inavatamant la distanta) la UBB-Cluj -Napoca. Din experienta mea de 3 ani pot sa va spun ca nu am fost nevoita niciodata sa dau un leu pentru vreun examen. Regula de aur este ,,daca stii-treci" si nici profesorii nici asistentii nu se coboara la a pretinde nimic. Sunt severi si in privinta copiatului, nu o data fiind scosi din examen cei care incercau ceva. Chiar daca uneori, ca orice elev, poate as fi vrut sa mai inchida ochii, la sfarsitul anului cand a vazut ca mi-am luat toate examenele muncind pe branci - satisfactia a fost enorma. Deci, se poate...sunt si astfel de dascali. Mie mi-au castigat respectul defnitiv. Bravo lor.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN