Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Tabara Nationala Forum IT 2006 - oportunitate pentru elevi, studenti si companiile din IT&C

Tabara FORUM IT este rezultatul cristalizarii rezultatelor unei emisiuni de televiziune care a dat culoare peisajului mediatic românesc prin promovarea efectiva a domeniului tehnologiei informatiei. Ea face uz de cea mai importanta resursa a tinerilor, timpul liber din vacanta, pentru stimularea spiritului de echipa si crearea de contacte între tinerii cu performante în domeniul tehnologiei informatiei si specialisti sau experti de la marile companii românesti sau multinationale, precum si cu absolventi ai facultatilor cu profil informatic, care lucreaza deja în domeniu. De-a lungul a sase zile de tabara, programul manifestarii cuprinde 7 ateliere de management organizational, 4 cursuri de jurnalistica IT, 3 concursuri hardware si 2 de asociativitate, prezentari si conferinte, proiectii de film tehnic, dezbateri interactive, activitati recreative, de socializare si team-building. Rezultatele fiecarei zile se difuzeaza pe internet, ca text, sunet si imagine video.
Sponsori precum Romtelecom, încearca sa ofere participantilor conditii de conectare la internet ´ca de acasa´. INES Telecom a sprijinit emisiunea si proiectul de la începuturile sale, iar acum va sustine distributia continutului video produs de TechReady.tv pentru Forum IT. Intel va sustine dezbateri interactive despre viitorul computerului de astazi, ASUS si RHS vor pune la încercare îndemânarea participantilor într-un LAN Party, iar Microsoft va pune în discutie cultura studentilor, tehnologia si antreprenoriatul în România.

Companii românesti de top, concurente pe piata, dar cu echipe de profesionisti la fel de bine pregatite, ale caror rezultate le plaseaza în IT-ul mondial, gasesc în Tabara Forum IT oportunitatea de a-si reafirma determinarea si sprijinul pentru specialisti tineri si foarte bine pregatiti din întreaga tara´, declara Catalin GROSU, presedintele Asociatiei Forum IT, jurnalist de stiinta. „SIVECO, desi organizator a numeroase evenimente proprii dedicate tinerilor cu aptitudini si înclinatii în crearea aplicatiilor informatice cu continut didactic educational, sustine proiectul Forum IT ca partener si sponsor principal. În acelasi timp, în zona produselor de securitate informatica, Softwin intentioneaza sa puna tinerii participanti la tabara în fata unor încercari similare celor pe care le-au depasit tinerii olimpici nationali si internationali sustinuti de companie în fiecare an.´
Alti actori de top ai scenei IT românesti se afla în procedura de stabilire a unui parteneriat: Ageximco, AGNOR Hightech, Allied Telesyn, Avitech, AxelSoft, CISCO Systems Romania, CARO Group, Class IT Outsourcing, GeCAD Group, Huawei, ICI - RNC, INDACO, Maguay, RCS-RDS, Romdur Gravura, S & T, Ubisoft, XOR IT Systems, ZAPP si e de mentionat ca Agentia Nationala Antidrog va fi prezenta cu câteva puncte de interes în sfera cyber-criminalitatii.
Parteneriatele media vor permite publicului sa fie la curent cu desfasurarea lucrarilor acestei tabere unice ca format în peisajul IT & C mioritic: CHIP, Computer BILD, PCWorld, ComputerWorld, NetworkWorld, XtremPC, Neogen.ro, Softpedia.com, Jucausii.ro, ca si cotidianul Cronica Româna - gazda paginii de stiinta a Forum IT, alaturi de care TVR si TVRM se doresc a fi alti mesageri ai grupului de tineri informaticieni din tabara Forum IT.


Asociatia FORUM IT este persoana juridica româna de drept privat, autonoma, neguvernamentala, apolitica, constituita în scopul de a organiza, conduce si controla activitati de promovare a valorilor societatii cunoasterii, a accesului tinerilor la tehnologiile informatice si comunicatii.
A fost înfiintata în luna aprilie a acestui an, pentru a putea derula în nume propriu evenimentele de tip Tabara Forum IT si a consolida si extinde parteneriatele cu alte institutii si organizatii similare, din tara si din strainatate.

sursa:www.comunicatedepresa.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 13.08.2006 10:45 | 838 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN