Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Copiii vor primi alocaţie chiar dacă nu vin la şcoală

Guvernul a adoptat o hotărâre referitoare la gestionarea fondurilor, stabilirea şi plata alocaţiei de stat pentru copii. "Gestionarea fondurilor pentru aceste alocaţii rămâne la Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei” a declarat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, la finalul şedinţei Executivului.

Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi familiei asigură plata alocaţiei de stat pentru copiii preşcolari, pentru copiii de vârsta şcolară care nu urmează o formă de învăţământ organizată în condiţiile legii, precum şi pentru copiii cu handicap vizual.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură plata alocaţiei de stat pentru copiii de vârstă şcolară care urmează o formă de învăţământ organizată în condiţiile legii, precum şi pentru tinerii în vârstă de 18 ani care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap asigură plata alocaţiei pentru copiii cu handicap altul decât cel vizual.

Alte ministere şi organe ale administraţiei publice centrale de specialitate care au în subordine şcoli, asigură plata pentru copiii care învaţă în aceste unităţi de învăţământ.

Sursa: www.guv.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: sfetnicul | 13.08.2006 12:29 | 841 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

14.08.2006 16:49 fritsch_renate

Nu stiu ce sa spun...Este adevarat ca alocatia este a copilului, chiar daca merge sau nu la scoala, e dreptul lui, dar era un stimulent pentru frecventa scolara. In satul in care lucrez eu alocatia este un stimulent si pentru cresterea natalitatii, nu numai pentru frecventa scolara. Locuitorii sunt saraci, multi dintre ei nu se prea inghesuie la munca, traiesc din ajutorul social si alocatia copiilor. Asa ca erau interesati in a-si trimite copiii zilnic la scoala. Acum, daca oricum vor primi alocatia, poate dormi toata familia pana pe la ora 9, 10 dimineata, nu-i mai streseaza clopotelul scolii...Dar sa nu credeti ca toti copiii din clasa mea provin din astfel de familii - nu, unii vor veni oricum la scoala, au dragoste de carte si de invatatoarea lor!...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN