Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vânător de studenţi pentru o universitate americană

Cum recrutează studenţii
Soţia lui Sorin Nastasia, Diana, a fost prima care-a plecat în State, cu o bursă Fulbright, la University of North Dakota, School of Communication. Sorin a umat-o în 2003 şi-acum sunt singurii români din universitate. "Am fost iniţial acceptat la master şi, după un an de zile în care a trebuit să obţin numai note maxime, am fost primit la doctorat. Astăzi sunt graduate teaching assistant, am dreptul să lucrez douăzeci de ore pe săptămână, lucrez cu câte două clase de 25 de studenţi, sunt scutit total de taxele de şcolarizare şi primesc 2.000 de dolari pe lună pentru activitatea pe care o desfăşor, iar universitatea mi-a dat alţi 5.000 de dolari pe vară, ca să-mi încep lucrarea de doctorat", spune Sorin Nastasia. Din februarie 2006, el este şi unul dintre cei patru ambasadori ai universităţii - un român, doi ucraineni şi un camerunez, a căror menire e să promoveze universitatea în ţările de baştină şi să găsească studenţi interesaţi să-şi desăvârşească traseul educaţional la North Dakota. Sorin şi-a învăţat bine lecţia şi-ţi enumeră pe nerăsuflate atuurile pe care le are University of Norh Dakota: "Aici se face şcoală serioasă, căci e universitate cu tradiţie, înfiinţată în 1883. În acest moment, are cam 13.000 de studenţi, înrolaţi în mai mult de 180 de programe de studii. Este una dintre primele o sută de universităţi din Statele Unite ale Americii şi una dintre primele cincizeci de universităţi publice, ceea ce înseamnă ceva, ţinând cont că în America sunt mai mult de 4.000 de universităţi". Concret, University of North Dakota oferă 151 de programe de studiu la nivel undegraduate, 57 de programe de master şi 22 de programe doctorale, toate programele de tip graduate desfăşurându-se la University of North Dakota Graduate School, care adună peste 2.000 de studenţi. De altfel, în topul realizat anual şi intitulat "America's Best Graduate Schools", U.S. News&World Report a clasat şcoala de Medicină din cadrul universitătii pe locul 3, datorită aplecării sale spre medicina rurală, iar în clasamentul "Princeton Review/Forbes.com", University of North Dakota este a paisprezecea instituţie în "Top 25 Most Entrepreneurial Undegraduate Campuses in the Country".

Informaţii utile pentru tinerii români
Tinerii români care vor să studieze la University of North Dakota trebuie să parcurgă o serie de paşi, în funcţie de tipul de program pe care vor să-l urmeze: undergraduate (licenţă) sau graduate (master şi doctorat). "Cei care vor să-şi înceapă studiile de tip undergraduate la North Dakota trebuie să ştie că vor plăti primul an de studiu, abia după acesta, în funcţie de rezultatele obţinute, având posibilitatea să aplice pentru o bursă. Am auzit, însă, că există în ţară diverse burse, diverse posibilităţi de a finanţa acest prim an de studiu, aşa că sfatul meu pentru cei interesaţi este să încerce, să-şi facă dosarul şi să aplice". Primul pont al lui Sorin Nastasia pentru liceenii care vor la North Dakota este "să consulte site-ul www.und.edu, să meargă la secţiunea A to Z search şi să găsească informaţii despre specializarea care îi interesează. Să meargă apoi la secţiunea intitulată International Center şi să vadă ce se cere unui student internaţional: ce trebuie să conţină dosarul, ce rezultate trebuie să aibă la testele standardizate, care sunt testele pe care trebuie să le susţină. Un tânăr care vrea la master sau la doctorat are posibilitatea să primească bursă chiar din primul an, aşa că este uşor avantajat. Paşii sunt asemănători: site-ul universităţii, Internaţional Center şi apoi Graduate School. Prin Graduate School, mergi la departamentul care îţi face cu ochiul şi afli toate condiţiile pentru a fi admis".

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 15.08.2006 12:00 | 920 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN