Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Universitatile se intrec in oferte de master

ramas mai putin de o luna pana incep inscrierile pentru cursurile de master ale universitatilor din Bucuresti. Pentru cei hotarati sa-si sporeasca informatiile intr-un domeniu si sa adauge o diploma pe langa cea de licenta, EVZ prezinta oferta de studii a facultatilor si conditiile in care puteti deveni masteranzi.

Paleta e vasta, iar daca si continutul cursurilor e la fel de incitant precum denumirile, studiati cu atentie variantele si alegeti ce vi se potriveste cel mai bine.

Cei interesati de Administratie si afaceri pot opta pentru „Managementul administratiei publice” sau „Administrarea afacerilor mici si mijlocii”, cei apropiati de cele sfinte pot studia „Doctrina sociala a Bisericii”, iar cei cu preocupari in domeniul comunicarii isi pot aprofunda studiile cu masterul „Campanii de comunicare”.

Cel putin nota 7 la admitere

La Universitatea Bucuresti, masterul se desfasoara timp de 2-4 semestre, se incheie cu o dizertatie, iar absolventii primesc diploma de magister sau master. Inscrierile incep pe 8 septembrie, iar concursul de admitere are loc pe 16 septembrie.

Se pot inscrie la concurs cetateni romani, absolventi cu diploma de licenta sau echivalentul acesteia, indiferent de numarul de ani de studii, institutia si anul in care candidatul a obtinut diploma de licenta. Concursul consta in doua probe, iar media minima de admitere este stabilita de fiecare facultate in parte.

Oricum, nu poate fi mai mica de 7. Taxa de inscriere la admitere variaza intre 70 si 200 RON, cea mai mica fiind la facultatile Teologie Baptista si Teologie Ortodoxa, iar cea mai ridicata la Drept.

Vor plati cate 150 RON cei care opteaza pentru cursurile de Master ale facultatilor de Limbi si Literaturi Straine, Litere, Geografie, Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Matematica si Informatica.

Economistii invata on-line

La ASE, pentru programele de master on-line, inscrierile incep pe 4 septembrie, iar pentru cele cu prezenta in campus o saptamana mai tarziu.

Admiterea se face in functie de programul ales, printre criteriile de care se tine seama la ASE fiind analizarea dosarului de concurs, media anilor de studiu, media obtinuta la examenul de licenta, interviu.

Cei care opteaza pentru un master on-line pot alege intre urmatoarele programe: Analiza financiara si evaluare, Baze de date - suport pentru afaceri, Business, Finante, Management public etc.

Taxa de inscriere la examenul de admitere este de 70 RON, iar cea de scolarizare este de 12 milioane/semestru. La Politehnica, puteti opta pentru un master de doi ani, precum „Modele de decizie, risc si prognoza” sau „Modelare, simulare si calcul numeric”, la Facultatea de Stiinte Aplicate.

Candidatii pot fi absolventi ai unei facultati tehnice, de matematica, economie sau o alta inrudita cu acestea. Inscrierile se fac in perioada 11-19 septembrie, iar admiterea are loc pe 21-22 septembrie.

Cursurile de master, organizate pentru aprofundarea cunostintelor dobandite in anii de facultate, ofera, pe langa avantajul pregatirii suplimentare, sansa ca, la angajare, candidatul cu diploma de master sa aiba sanse in plus fata de cel care s-a rezumat la licenta.



--------------------------------------------------------------------------------






Selectie

Oferta cursurilor de master

Universitatea Bucuresti - Fac. de Drept: Dreptul afacerilor, Cariera judiciara, Relatii de munca si industriale, Drept international etc.; Fac. de Filosofie: Filosofia culturii, Stiintele cognitiei, Managementul cunoasterii, Filosofie moral politica etc.; Fac. de Istorie: Istoria sud-estului Europei, Istoria ideilor si mentalitatilor, Turism cultural etc.; Fac. de Jurnalism si Stiintele Comunicarii: Managementul institutiilor mass-media, Campanii de comunicare, Jurnalism specializat etc. Litere: Cultura si civilizatie ebraica, Lingvistica teoretica etc.; Sociologie si asistenta sociala: Studii de securitate, Institutii si politici europene, Managementul resurselor umane, Prevenirea si combaterea consumului de droguri etc.

ASE - Fac. de Comert: Administrarea afacerilor comerciale, Managementul calitatii, Administratia afacerilor in turism si industria ospitalitatii etc.; Fac. de Marketing: Marketing international, Relatii publice in marketing, Marketing strategic etc.; Fac. de Relatii Economice Internationale: Tranzactii internationale, Geopolitica si relatii internationale, Studii de cultura rusa si comunicare in afaceri etc.



--------------------------------------------------------------------------------






Dosar

Acte necesare la admitere

Pentru inscrierea la admitere, este nevoie de urmatoarele documente:

cererea de inscriere

diploma de bacalaureat si diploma de licenta (sau echivalentul acesteia), ambele in original

certificatul de nastere, in copie legalizata

fotografii tip buletin

chitanta taxa de inscriere

La Academia de Studii Economice, candidatii la examen trebuie sa prezinte, pe langa actele mentionate mai sus, si foaia matricola in original, precum si o adeverinta medicala.

"Evenmentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 23.08.2006 08:35 | 2167 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

25.08.2006 13:12 pdani

Oare după acest super master, ce vor mai inventa! Nu că nu sunt de acord cu formarea continuuă, dar spuneţi-mi vă rog, primim banii în funcţie de câte diplome avem, sau poate aşa vom deveni profesori mai sârguincioşi????

Dacă se cer atâtea cursuri, perfecţionări, specializări, masterate, etc, de ce nu ne dau şi bani ca să ni le permitem!Ceea ce câştigă un profesor într-o lună, nu-i ajung nici măcar pentru întreţinere, ce să mai vorbim de cursuri. Oare tocmai asta se urmăreşte, ca toţi cei capabili să fugă de învăţământ? Sau diplomele cele multe ne ţin cumva de foame????

Răspuns: trăim în Romania unde totul e posibil!!!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN