Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Dezastru în jumătate din şcoli

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, care au fost prezentate în videoconferinţa cu prefecţii de ieri, din 23.303 şcoli şi grădiniţe, doar 13.257 au autorizaţie sanitară. Motivele sunt diverse: 4.868 de şcoli şi 3.439 de grădiniţe nu au alimentare cu apă, 3.748 de şcoli şi 3.017 grădiniţe nu au instalaţii sanitare decente, iar în 1.002 şcoli şi 946 de grădiniţe este necesară reabilitarea sistemului de încălzire. "Copiii trebuie să meargă la şcoală sau la grădiniţă, nu pe şantiere, nu în şcoli în care încă se lucrează sau în spaţii insalubre care să le pună la încercare capacitatea de supravieţuire în condiţii de risc", i-a avertizat pe prefecţi premierul Tăriceanu. Doar 40% din clădirile şcolare sunt construite după anul 1977, cu respectarea normelor de rezistenţă corespunzătoare gradelor de seismicitate, arată ultimele date statistice ale Ministerului Educaţiei. În mediul rural, aproape 7% din şcoli au pereţii din chirpici şi din lemn. Totodată, 44% din clădirile şcolare sunt construite cu planşee din lemn, iar 8% sunt clădiri cu învelitori din carton asfaltat, şiţă şi stuf. Conform ministrului educaţiei, Mihail Hărdău, 70% din banii alocaţi în luna mai pentru modernizarea şcolilor sunt încă necheltuiţi. Hărdău i-a avertizat pe prefecţi că toţi banii care nu vor fi cheltuiţi în cadrul judeţelor până la 30 septembrie vor fi retraşi şi redistribuiţi altor judeţe, mai harnice. Potrivit ministrului educaţiei, în multe judeţe, la originea întârzierilor stau neînţelegeri locale între primari şi inspectori sau interese comerciale privind adjudecarea licitaţiilor sau transferul banilor de la un liceu la altul.

Inspectoratele şcolare – în subordinea autorităţilor locale
Tăriceanu a promis că, în cel mai scurt timp, inspectoratele şcolare judeţene vor trece în subordinea autorităţilor locale. Ministrul educaţiei a precizat pentru Adevărul că rapid înseamnă vara viitoare, pentru că procesul de învăţământ nu poate fi perturbat în timpul anului şcolar.

Microbuzele şcolare – în semilegalitate
Achiziţia celor 500 de microbuze pentru transportul copiilor va întârzia din cauza a două contestaţii la atribuirea licitaţiilor. Premierul Tăriceanu a pus o vorbă bună la ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, rugându-l să aibă grijă ca înmatricularea tuturor microbuzelor să se facă rapid. Anuţa Hândolescu, prefect de Vâlcea, a atras atenţia asupra semilegalităţii în care se află sistemul de transport şcolar. Inspectoratele şcolare nu au în obiectul de activitate transportul de persoane, astfel că nu se pot obţine autorizaţiile necesare de la autorităţile rutiere.

"Adevarul"


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 23.08.2006 09:23 | 784 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN