Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

La Educatie, batalia pentru ciolan desfiinteaza invatamĺntul particular

O situatie mai mult decât jenanta, cu iz politic si samânta de spaga, continua sa se deruleze la concursul pentru ocuparea functiilor de conducere de la nou-creata Agentie pentru Asigurarea Calitatii din Învatamântul Preuniversitar (ARACIP), concurs amânat la o data necunoscuta.

În mod suspect, aproape întreaga comisie de evaluare s-a îmbolnavit, iar ocuparea posturilor din conducerea ARACIP, acelea de presedinte si vicepresedinte, a fost amânata, nu se stie pâna când. De altfel, concursul de evaluare a dosarelor candidatilor înscrisi era programat pentru marti 29 august. Fara prea multe explicatii, în dupa- amiaza zilei de luni, candidatii sunt anuntati ca „evaluarea nu are loc pe motiv ca întreaga comisie nu se poate întruni la ora stabilita. Din surse ale Serviciului Juridic din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, am fost luminati în aceasta privinta: „Motivul amânarii este ca unii membri ai comisiei nu s-au putut prezenta din motive obiective, adica pe caz de boala si concediu de odihna. Din aceasta cauza, trebuia amânata data sustinerii concursului sau modificarea componentei comisiei. S-a optat pentru amânare”. Mai exact, pentru comisia de evaluare s-a stabilit, prin ordin de ministru, sa faca parte cinci membri: Dumitru Matei, secretar de stat, Adrian Gorun, secretar general, Liliana Preoteasa, directorul general cu învatamântul preuniversitar, Megdonia Paunescu, director de management si inspectie scolara, si Corina Marin, director general la resurse umane. Din investigatiile noastre, am constatat ca dintre cei cinci, doar profesoara Liliana Preoteasa a fost în concediu de odihna, dar a revenit la serviciu începând cu data de luni, 28 august. În privinta celorlalti patru, la serviciul Salarizare din cadrul Directiei Buget-Finante nu s-a prezentat si înregistrat niciun certificat medical. Demonstratia potrivit careia totul este cusut cu ata alba se confirma prin apartenenta politica a candidatilor.

Interesul politic, bate-l vina!
Doar trei candidati au ramas în cursa finala: Serban Iosifescu, actualul presedinte interimar al ARACIP, Constanta Mihaila, actualul vicepresedinte interimar, amândoi membri PSD (nu se stie daca s-au transferat la alte partide, n.r.), si Stefan Vlaston, presedinte al Asociatiei EDU CER, membru PNL. Potrivit algoritmului politic, postul de conducere al ARACIP, trebuia sa revina PD-ului. Gurile rele spun ca toate jocurile s-au facut de la conducerea acestui partid, deoarece Emil Boc era nesigur asupra carierei politice a primilor doi candidati si, în consecinta, a dispus amânarea concursului. Mai mult, directorul general Liliana Preoteasa ne-a declarat ieri ca „nu am stiut ca fac parte din comisie, probabil ca s-a omis sa mi se spuna si mie, stiindu-se ca sunt foarte ocupati cu Bacalaureatul”. La randul sau, purtatorul de cuvant al ministerului, Mircea Muresan, ne-a declarat: „Comisia nu s-a intrunit din motive medicale, iar Liliana Preoteasa nu figureaza pe lista membrilor. Concursul a fost amanat cu 15 zile”. Cert este ca toata aceasta afacere a pus pe butuci, cel putin pentru începutul noului an scolar, întregul învatamânt preuniversitar particular. Printr-un anunt pompos al conducerii interimare a ARACIP s-a anuntat ca un val masiv de scoli si licee particulare au fost autorizate si acreditate. În total este vorba de 31 de asemenea unitati de învatamânt, dintre care 24 acreditate si 7 autorizate. În fond, acestea au fost propuse pentru autorizare si acreditare, dar ministrul Hardau a semnat, potrivit legii, nici un ordin de avizare a acestora. Prin urmare, tocmai în aceasta perioada, pâna la definitivarea statutului acestora, unitatile de învatamânt în cauza nu au voie sa scolarizeze elevi.

Scolile si liceele particulare sunt puse pe butuci din cauza intrigilor politice si a intereselor de la nivelul conducerii Ministerului Educatiei.

"Gardianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 31.08.2006 09:56 | 847 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN