Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ai Google, ai… carte

Pana acum, serviciul permitea doar citirea online a cartilor ce nu erau supuse legii dreptului de autor.

Initiativa nu include carti aflate sub legea copyright-ului. Pentru acestea, Book Search va afisa doar franturi de text din jurul termenului cautat sau informatii bibliografice esentiale.

Chiar si publicarea acestor franturi de text a facut obiectul contestarii din partea unor editori, Google argumentand insa ca acele cateva parti de text afisate utilizatorului motorului de cautare Google constituie o practica onesta.

Serviciul Book Search al Google este un produs al Proiectului Biblioteca de Carti, care trece in domeniul digital din bibliotecile mari ale lumii cu scopul de a putea fi gasite online.

Printre partenerii Google se numara Universitatile Harvard, Michigan, Stanford, Oxford, Universitatea din California si Biblioteca Publica din New York. Google este de asemenea in proces de proba a unui proiect cu Biblioteca Congresului


sursa: www.baniinostri.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 31.08.2006 16:06 | 1129 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

31.08.2006 22:32 andronescu

Este un ajutor real,informatiile le poti afla usor.Totusi informatiile sunt sumare,alese anumite probleme.Aceste informatii ii fac pe tineri mai comozi in a citi,a cauta materiale,in a sti sa concepi un plan de cercetare.Poti folosi nucleul dar aprofundarea unei probleme trebuie sa o faca profesorii impreuna cu elevii,dialogul ar ajuta f.mult in folosirea Google.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN