Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Un SMS si esti student

Din aceasta cauza, Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (ASLS) de la Universitatea din Bucuresti vine in ajutorul candidatilor si parintilor prin centrul de asistenta Admiterea Online. „Pentru al doilea an consecutiv, am incercat sa facilitam accesul la informatii despre admitere prin introducerea unui centru de asistenta virtuala si telefonica. Din peste 800 de candidati, 700 au optat pentru aceste servicii“, spune Mihai Manole, coordonatorul proiectului. Centrul de asistenta pentru admitere va functiona 24 de ore din 24 pina la inceperea anului universitar, la 1 octombrie.

100.000 de lei pentru consultanta

Dupa depunerea dosarului si platirea taxei de examen, candidatul trebuie sa se prezinte la sediul ASLS din strada Pitar Mos ca sa primeasca o parola, cu ajutorul careia poate afla gratuit rezultatele examenului, stiri si situatii zilnice legate de admitere, pe pagina de Internet a facultatii, www.asls.ro. Cei care sint dispusi sa plateasca 50.000 de lei vechi au acces la Call Center si pot primi prin SMS rezultatul de la examen. Pentru 100.000 de lei, candidatul beneficiaza de asistenta specializata 24 de ore din 24, acces la forum si la chat.

E mai ieftin ca trenul

Din acest punct de vedere, cei mai avantajati sint candidatii din provincie, care nu mai sint nevoiti sa cheltuiasca bani pentru drum si pentru cazare in asteptarea rezultatelor. „Anul trecut am avut rezultate foarte bune si nu au existat nemultumiri“, spune Mihai Manole, presedintele ASLS. Proiectul nu a reusit inca sa se impuna la toate facultatile din cadrul Universitatii pentru ca „fiecare facultate are un alt sistem de admitere si momentan este foarte dificil“, spune Ioan Panzaru, rectorul Universitatii. Mai mult, candidatul de la Limbi Straine isi poate inscrie gratuit CV-ul intr-o baza de date pentru practica sau pentru obtinerea unui loc de munca part-time. Viitorii studenti care nu au loc in camin au acces si la centrul pentru cazare alternativa, unde „pot vizualiza anunturi imobiliare convenabile sau isi pot gasi un coleg de camera“, spune Mihai Manole, coordonatorul proiectului si presedintele ASLS. Centrul mai ofera celor care au acces la Internet consiliere prin e-mail sau live chat, accesul la forum si discutii cu voluntarii prin intermediul Messengerului. Cu ajutorul telefoniei 3G, transferul de date se face mult mai repede.

Softul antiplagiat

Introducerea noilor tehnologii in facultati are si dezavantaje pentru studentii care prefera sa dea copy-paste in loc sa gindeasca singuri. La Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, un soft american i-a prins pe aproape jumatate dintre candidatii la examenul de licenta cu lucrari de diploma plagiate. „Facultatea are un program informatizat, care verifica daca o lucrare este sau nu plagiata. Daca gaseste ceva care apare in baza de date, o considera plagiat“, a spus unul dintre studentii verificati de calculator. La ultima licenta 60 dintre cei

150 de studenti candidati au fost depistati ca plagiatori.

"Cotidianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 01.09.2006 11:32 | 1030 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

01.09.2006 15:05 doina_barsan

Pare interesanta ideea celor de la ASLS. Am inceput sa ne modernizam =))

Cred ca Softul antiplagiat va descuraja multi utilizatori de genul copy/paste .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN