Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Şpăgile de la cazarea în cămine, în vizorul... "DNA-ului"

În ceea ce priveşte şpaga practicată la examene, sumele variază de la 30 de lei la 300 de euro, apreciază reprezentanţii UNSR.




Poliţişti, procurori şi reprezentanţi ai rectoratelor, împreună cu reprezentanţi ai studenţilor vor identifica şi sancţiona, începand din această toamnă, abuzurile din mediul universitar. După degringolada din timpul examenelor de Capacitate şi Bacalaureat, studenţii au pus la cale un sistem care, speră ei, îi va face pe ilegalişti să renunţe la şpaga de la examene, la cazarea în cămine, precum şi la abuzurile sexuale. Proiectul are la bază un model ce a funcţionat anul trecut în centrul universitar Craiova şi este pus la punct de reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR). Poreclit de studenţi "DNA-ul studenţesc", proiectul a prins foarte repede atat în randul universitarilor, cat şi la nivelul reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. UNSR a anunţat recent că va face un top al şpăgilor din ce se practică în campusurile universitare, imediat după ce se va încheia cazarea în cămine. Reprezentanţii UNSR susţin că sumele care se plătesc pentru un loc sau o cameră de cămin diferă de la un centru universitar la altul, dar nu sunt mai mici de 150 de euro. Studenţii vor să se asigure, prin înfiinţarea unui "DNA studenţesc", că împărţirea locurilor se va face în aşa fel încat acestea să fie ocupate de cei care merită, după un regulament care să nu dezavantajeze pe nimeni.

"Curentul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 04.09.2006 15:36 | 533 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN