Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Educaţia dă în clocot

Legea salarizării personalului bugetar, în coadă de peşte
"Nu este pentru prima dată când atragem atenţia asupra faptului că importante puncte nu au fost respectate, iar termenele, expres stipulate, au fost cu mult depăşite. Ne referim aici în primul rând la elaborarea proiectului de lege a salarizării personalului bugetar, aplicabil de la 1 ianuarie 2007, care depindea în exclusivitate de voinţa politică a Executivului", se precizează într-o scrisoare deschisă adresată premierului Tăriceanu de către liderii a trei din cele patru federaţii sindicale, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater". Că profesorii au fost duşi de nas, cât priveşte proiectul de lege a salarizării, o ilustrează numeroasele termene-limită, depăşite şi răsdepăşite. Potrivit acordului, un proiect de lege a salarizării personalului bugetar trebuia să fie gata în urmă cu aproape 5 luni, pe 15 aprilie 2006. Cu o zi înainte de expirarea termenului, liderii sindicali au fost chemaţi la o întâlnire la care ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a promis că va ieşi, pe 15 mai, cu o declaraţie publică, în care Executivul îşi va asuma responsabilitatea politică referitoare la ierarhizarea salariilor în sectorul bugetar. Pe 20 iulie abia, în cadrul unei noi întâlniri, sindicaliştilor le-a fost prezentată o tentativă de proiect, "nici concludentă şi nici credibilă", cum a catalogat-o Răzvan Bobulescu. Pentru că, de-o lună şi jumătate, guvernanţii n-au mai dat niciun semn, sindicatele sunt gata să treacă la măsuri extreme, mai ales că sunt semnale că o lege a salarizării personalului bugetar va intra în vigoare doar peste 4 ani de zile, şi nu de la 1 ianuarie 2007, cum era stabilit.

Investiţiile, nerealizate
"În noiembrie, Executivul a promis 1,1 miliarde de euro pentru educaţie. Până în acest moment, doar jumătate din această sumă a ajuns în vistieria ministerului. Avem convingerea că, din cauza managementului defectuos practicat de MEdC, nici măcar aceste fonduri nu pot fi consumate până în luna decembrie. Astfel, ne vom trezi în ultima lună din an cu sume foarte mari, care vor fi returnate la bugetul de stat, iar singurul perdant va fi sistemul de învăţământ", a declarat Cătălin Croitoru, liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale, subliniind o altă "bubă" a acordului încheiat cu guvernul. Liderul FEN s-a adresat şi el premierului, tot printr-o scrisoare deschisă, cerându-i să găsească o soluţie prin care sumele necheltuite să fie reportate pentru anul următor, peste alocaţia bugetară pe care o va primi educaţia prin proiectul de buget.

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 05.09.2006 16:25 | 803 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN