Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sindicaliştii din Educaţie nu o dau la pace cu guvernul

"Nu suntem mulţumiţi deloc, pentru că nici astăzi reprezentanţii guvernului, respectiv cei din comisia interministerială, numită prin decizie de către premierul Călin Popescu Tăriceanu, nu au venit cu precizări exacte legate de creşterile salariale de care ar trebui să beneficieze personalul din învăţămant. În primul rand, era vorba de o creştere propusă conform programului electoral al alianţei PNL-PD, care trebuia să respecte majorările salariale pană în anul 2005, iar noi suntem în anul de graţie 2006 şi discutăm despre creşterile salariale din anul 2007. Ceea ce guvernanţii lasă să se întrevadă ar fi că personalul din învăţămant ar urma să beneficieze cu începere din 2007 de o creştere salarială cu 20% mai mare decat procentul pe care urmează să îl pripească celelalte categorii bugetare. Cu alte cuvinte, dacă celelalte categorii bugetare vor primi o creştere salarială, să spunem, de 5%, cadrele didactice vor primi 5% plus 20% din acel 5%, respectiv 6,5-7%", a declarat Marius Nistor, liderul Federaţiei "Spiru Haret". La randul său, Răzvan Bobulescu, preşedintele Federaţiei Alma Mater, a declarat ieri, la finalul întâlnirii de la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, că a cerut o modificare a Legii achiziţiilor publice, "astfel încât termenul derulării licitaţiilor publice să scadă de la 52 de zile, cât este în prezent, la cel mult 30 de zile". Sindicatele din învăţământ ameninţau, la sfârşitul lunii august, cu boicotarea începutului de an şcolar dacă, până pe 15 septembrie, guvernul nu va respecta acordul încheiat în noiembrie 2005.

"Curentul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 06.09.2006 16:04 | 619 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

11.09.2006 14:12 ghibirdic_nina

Nu prea mai cred eu in sindicat si nici in ce spun pe la televizor .Au un interes sa iasa acum cu ceva amenintari de greva ca sa para ca au activitate .La sindicat e o manareala de zici ca e P.C.R.asa ca m-am lamurit eu cu ce drepturi ne apara sindicatul noua ;nu cred si va rog sa ma credeti ca imi e rusine sa va spun ce se intampla la noi in scoala si ce lupte se dau pe sindicat si ce nenorociri te pasc daca nu votezi pe ai lor .Nici o comosie nu te mai cuprinde ,nici la corectare nu intri pe undeva ,salarii poti sA TE PENSIONEZI CA NU VEI LUA NICIODATA DACA EI NU VOR CHIAR DAC MUNCESTI DE DAI IN DODII,NU EST IN GRATIILE LOR SI NU AI VOTAT CU AI LOR GATA ESTI TERMINAT CA IN TIMPUL COMUNISTILOR IN REST ,,DEMOCRATI AM FOST ,DEMOCRATI VOM FI "

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN