Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Catalogul virtual scoate carnetul de note la pensie

Câţi elevi nu s-au prefăcut că şi-au uitat carnetul acasă atunci când au luat vreo notă proastă? Câţi elevi nu au "uitat" să arate notele din carnet părinţilor? Din această toamnă, elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara nu vor mai avea cum să-şi păcălească părinţii în privinţa notelor.
Pe site-ul liceului va fi publicat un catalog virtual, aşa că oricine le va putea verifica performanţele, la toate materiile. "Mi se pare că aceasta este cea mai rapidă şi cea mai eficientă metodă de a ţine legătura cu părinţii", a declarat Florica Puşcaş, directoarea Colegiului Naţional Bănăţean. Cei care se vor ocupa de updatarea catalogului virtual vor fi chiar elevii care urmează cursurile opţionale de informatică. În schimb, spune directoarea, vor fi recompensaţi cu câte o notă de 10. Nota nu va fi însă una nemeritată. Volumul de muncă va fi destul de mare, având în vedere că la acest liceu sunt peste 80 de clase. Sigur, elevii vor fi verificaţi de direcţiune şi de secretariat, pentru a nu se strecura greşeli. "Pe internet se poate întâmpla orice, aşa că părinţii vor fi sfătuiţi totuşi să ţină legătura directă cu noi", a adăugat Florica Puşcaş.

Note informative pentru elevi
Catalogul virtual nu este singura "surpriză" pregătită pentru elevii timişeni. Dacă ei nu vor mai putea să ascundă notele de părinţi, aceştia vor putea afla mai uşor informaţii şi despre activitatea şcolară. În paralel cu catalogul, diriginţii vor pregăti pentru fiecare elev în parte câte o fişă care va conţine, pe lângă note, informaţii cu privire la activitatea şcolară şi diagrame cu testele. În premieră pentru liceele din Timişoara, pe pagina de internet a Colegiului Naţional Bănăţean au fost postate rezultatele testelor naţionale.

Sistem extins la toate liceele
Elevii celorlalte licee timişene care au crezut că au scăpat de afişarea notelor pe internet nu pot răsufla uşuraţi. Modelul catalogului virtual ar putea fi extins la toate liceele timişorene. Doru Nichifor, inspector şcolar general adjunct la ISJ Timiş, spune că o firmă şi-a oferit deja serviciile. "Ideea nu e rea, având în vedere faptul că părinţii elevilor care au trecut de clasa a opta nu prea mai dau pe la şcoală. Sigur, ar trebui să existe şi bani pentru asta", spune el.
(Adriana Szoke, Adevarul, 8 septembrie 2006)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 08.09.2006 00:26 | 2824 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (10)

0 0

09.09.2006 05:49 hapca

Buna idee! Merita generalizata la toate treptele de scolarizare.

0 0

09.09.2006 07:15 elaisa

Nu mi se pare deloc buna ideea. In fond de ce sa se faca publice notele de zi cu zi ale elevilor? Plus ca nu orice parinte se descurca la calculator. Si legatura cu scoala e formala. In tarile civilizate, unde se foloseste calculatorul de decenii bune,nu se practica acest sistem, da noi suntem mai cu mot, de!

0 0

09.09.2006 08:53 mariro

Un bun psiholog nu cred ca ar da unda verde pentru asemenea actiune a scolii!

0 0

09.09.2006 12:36 maia

Psihologii ce spun????Cred ca cel mai bine este ca parintii sa tina legatura cu scoala,dirigintele,profesorii tocmai pentru a afla,,prin viu grai""despre ispravile si rezultatele copilului lor.

IT este oare accesibila tuturor parintilor???

Nu simplificand si usurand informarea parintilor realizam reformarea invatamantului.

0 0

09.09.2006 16:11 maresp

Cred ca ideea este buna, daca urmarim cu bunavointa simplificarea informarii parintilor, cu conditia

ca accesul la sectiunile catalogului virtual sa fie permis numai tutorilor elevului, pe baza de cont si parola, altfel se incalca grav dreptul copilului la imagine. Se practica si in alte parti, mai ales in mediul universitar, nu e o noutate si nu vad de ce nu i-am ajuta pe parinti sa aiba o asemenea facilitate. Mai e insa o chestiune care nu depinde nici de scoala, nici de psiholog, nici de elev... oare cati dintre parintii copiilor unei scoli intregi au realmente acces la internet ? Avem copii care abia au ce manca si cu ce se imbraca si ai caror parinti se afla sub limitele posibilitatilor, chiar si din punct de vedere intelectual. Pentru o asemenea categorie, catalogul virtual, ca si cel real, au prea putina importanta, din pacate. Dar pot deveni instrumente de denigrare si aici am gresi noi, oamenii scolii, utilizandu-le. Rolul mentinerii legaturii parintelui cu scoala tot dirigintelui ii revine. Si nu de pe pozitia paraciosului, cum sugereaza comentarii de mai sus, ci de pe pozitia specialistului in educatie si a celui care observa atent si are o parere competenta despre elev. Cat timp vom astepta sa vina parintii la scoala ca sa le etalam ispravi si rezultate, elevii vor vedea in noi dusmani. Dar daca am avea intelepciunea sa le dam parintilor creditul necesar si sa-i consiliem, nici ei nu vor mai ocoli scoala si nici copiii nu se vor mai teme sa-i tina la curent cu ceea ce tine de viata lor scolara. Dar acesta este un subiect prea vast ca sa continuam sa-l discutam aici. Revin la ideea de catalog virtual - sa nu-l transformam intr-o forma de punitie, pentru ca ne-am face deservicii mari in primul rand noua, dascalilor, "distanta" dintre noi si copii s-ar adanci si mai mult. Copilul trebuie sa-si accepte constient si liber propriile rezultate, iar nu sa fie terorizat de ideea ca informatiile despre eventualele lui esecuri sunt la discretia oricui. Sa facem un catallog virtual, dar cu acces permis doar celor in drept.

0 0

09.09.2006 17:43 emese_d

Si noi intentionam sa facem acest catalog virtual. Nu ne gandim sa inlocuim prin asta intalnirile directe intre parinti si profesori, ci doar sa oferim o facilitate in plus acelor parinti care au acces la internet si doresc sa beneficieze de aceasta optiune, chiar daca ar fi vorba de un numar extrem de restrans! Doritorii vor avea user si parola prin care vor avea acces doar la rezultatele propriului copil. Doar dirigintele va putea "vedea" intregul catalog al clasei. Eu cred ca este un prim pas catre modernizare si, repet, ne adresam acelui segment care solicita o facilitate in plus! Daca scoala este a comunitatii, trebuie sa le oferim tuturor categoriilor de "beneficiari" si "parteneri" cate o cale de comunicare!

0 0

10.09.2006 21:31 grigore_geta

Bun catalogul virtual, dar, in Romania tot pensionarii duc greul: isi platesc la timp contributia, au un cunvant greu in alegeri.... pensionarii isi vad de treaba lor. Asa ca ... nu va speriati de catalogul virtual: tot pensionatul carnet de note va duce greul! Catalogul virtual doar face fite!!!

0 0

11.09.2006 11:39 sfetnicul

Corect si de acord cu afirmatiile conform carora catalogul virtual este un moft. E un fel de a pune caruta inaintea boilor, vorba romanului. Procentul parintilor care utilizeaza interentul si pot face asta periodic e infim. Ideea e buna dar intr-un film SF, nu in Romania. O spun eu, care sunt un SF-ist convins. Mai bine ar plati profesorii pentru ore suplimentare de vizite la domiciliul parintilor. Ar fi mai practic si realist.

0 0

12.09.2006 11:30 mirela-barcan

Eu sunt adepta dreptului la intimitate. Atata timp cat aceste documente pot fi accesate strict de familia elevului - cu parola - sunt pentru informatizare. Altfel... de ce sa fie viata fiecaruia o "carte deschisa" - fie ea si electronica???

0 0

12.09.2006 16:31 discobolul

ce este catalogul?= un dosar de arhivare ,autentificare a numelor si a notelor primite la obiectele de evaluare.

ce este nota? 0 apreciere individuala despre ceva ce trebuie testat.

De ce sa se mai faca atitea documente ? pentru ce? SE POATE FACE TOT FELUL DE FORME DE INREGISTRARE, NOTARE VIRTUALA ETCCCC.....ATUNCI CIND SUNT LUATE IN SEAMA SI CINEVA SE BATE PE ELE/ ELAVUARILE.PINA ATUNCI CONSIDER CA ACEST SISTEM FOLOSIT DE CEI MAI SUS ESTE INUTIL.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN