Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cursurile incep de luni, 18 septembrie

Intalnirea dintre liderii de sindicat din invatamant si reprezentantii Guvernului, care a avut loc ieri la sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii, nu a ajuns la rezultatele dorite. Profesorilor li s-a propus o majorare salariala de 14% pentru anul 2007, aceasta fiind programata in doua etape: 6% de la 1 aprilie si 7,5% de la 1 octombrie. "E o propunere in nici un caz acceptabila. 14% este mult prea putin", a declarat Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale. "Este clar ca nu se respecta programul de guvernare. Ar insemna ca, pentru anul viitor, sa fie mariri de 50% pentru salariile personalului didactic si nedidactic", a adaugat Croitoru.

Nici liderii celorlalte federatii sindicale nu au fost multumiti de propunerea inaintata de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. "Nici nu se pune problema sa acceptam aceasta propunere", a spus George Isvoranu, presedinte al Federatiei "Spiru Haret". "Guvernantii continua sa trateze cu dispret educatia, invatamantul fiind la coada sistemului bugetar. Le propunem colegilor nostri din invatamant ca pe 15 septembrie sa nu participe la deschiderea anului scolar si sa-i multumeasca domnului Tariceanu ca s-a gandit sa le mai ofere o zi de odihna. Practic, media ponderala de crestere a salariilor este de 6,3%, iar daca se tine cont de rata inflatiei, estimata la 4,5%, cresterea reala este de fapt de doar 1,9%", a explicat Isvoranu.

Aurel Cornea, presedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a fost de parere ca a asistat la o comunicare din partea ministrului de Finante, si nu la o negociere cu acesta: "Le comunicam si noi, Guvernului si ministrului de Finante, ca protestele continua, pe 15 septembrie urmand sa se organizeze un mare miting in Bucuresti".

Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei "Alma Mater", a declarat ca este imposibil sa avem un invatamant de calitate si profesori de calitate in conditiile propuse de guvernanti.

Desi liderii de sindicat au fost vadit nemultumiti, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a spus ca mizeaza pe maturitatea si intelepciunea acestora pentru ca anul scolar sa inceapa in mod linistit: "Ceea ce am facut astazi se incadreaza in tinta programului de guvernare. Guvernul a aratat pana acum ca Educatia reprezinta o prioritate nationala, existand investitii fara precedent in infrastructura".

In ciuda mitingului anuntat de catre toate cele patru federatii sindicale, ministrul Hardau a spus ca va participa la festivitatea de deschidere a anului scolar. (M.C.)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: iliep | 12.09.2006 23:26 | 730 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

14.09.2006 18:56 andronescu

Vineri,15 septembrie 2006,se face deschiderea si prima ora de dirigentie,iar luni 18 septembrie incepe scoala.Cu asa lideri sindicali n-are rost sa ne facem iluzii,sau cu un astfel de guvern reprezentat de un premier care nici pe departe nu respecta profesorii sa nu ne facem iluzii!

0 0

15.09.2006 00:44 crynight1969

Sindicatele=apa de ploaie...Niciodata nu am obtinut mare lucru, decat taieri din salar...

Nu avem negociatori buni si momentul de boicot e prost ales. Ce se poate intampla in prima zi? Mare lucru nu! Vorbesc elevii intre ei, se impart manuale, se tine un speech la microfon pe care nu-l asculta nimeni si...acasa.

Mie mi-e mila de Hardau...e asa de naiv ca nici nu-si da seama ca n-are ce cauta pe-acolo. Nici nu ai cu cine vorbi, e total pe dinafara si sindicatele au crezut ca-l prostesc. Insa Hardau e incapatanat ca un soldat la drapel si cred c-ar fi fost bine ales la Ministerul Apararii, dar in nici un caz printre intelectuali. Saracu'...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

70 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN