Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Basescu vrea ca scoala sa inceapa vineri, nu luni

Reactiile sindicalistilor din invatamant nu au intarziat. Liderul Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor, a catalogat afirmatia presedintelui ca fiind "cinica". El a spus ca profesorii vor participa pe 15 la proteste.

Doina Lecca, presedintele sindicatului invatamantului preuniversitar, a afirmat ca nu este normal ca presedintele Basescu sa lanseze astfel de comentarii. "Nu stiu cum presedintele poate spune asa ceva. Probabil nu este informat asupra situatiei dezastruoase din scoli", a adaugat Lecca.



--------------------------------------------------------------------------------



Reprezentantii sindicatelor din invatamant au decis aseara sa boicoteze inceperea anului scolar.

In urma unei intalniri cu reprezentantii guvernului, organizata ieri, profesorilor li s-a promis o marire salariala de 14 la suta, in doua transe.

Sindicalistii spun ca oferta este prea mica si ii indeamna pe copii sa ramana acasa vineri, cand ar trebui sa aiba loc festivitatea de deschidere a anului scolar. Federatiile din invatamant vor organiza, in aceeasi zi, un miting de protest in fata guvernului.

„Este o oferta inacceptabila. Daca guvernul chiar doreste un invatamant performant si care sa se ridice la standardele UE, atunci trebuie sa investeasca si in profesori”, a declarat Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale.

Reprezentantii sindicatelor sunt decisi ca, in cazul in care nu se va acorda majorarea de 60% a salariilor, sa organizeze in continuare actiuni de protest. Mihail Hardau, ministrul educatiei, este mai increzator.El spune ca oferta facuta de guvern i se pare acceptabila si ca totusi anul scolar va incepe la 15 septembrie.

"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 13.09.2006 21:20 | 794 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

13.09.2006 23:25 adela_gorcea

Ne-am saturat de procente mici, si acelea impartite in doua transe!!!!

0 0

14.09.2006 17:55 pollux2006

Basescu vrea cam multe ...Daca se poate, sa scufunde si invatamantul, ca se pricepe ... are experienta

0 0

14.09.2006 18:52 andronescu

D-l presedinte parca se vede in fata unei adunari de profesori si le spune "va ordon sa incepeti scoala!!".Presedintele vrea sa incepem scoala, parca noi nu vrem!!!dar sa ne bucuram si noi de munca noastra,sa avem un randament bun(sau f. bun),sa putem sa ne informam,sa nu mincam bine doar de sarbatori(bine acum se pune baza pe salate)sa ne putem si noi permite o iesire la mare sau la munte sau in Grecia o fuga....dar de unde atitia bani??Presedintele parca seamana cu presedintii dinaite de 1989 dind ordine"sa incepeti pe 15 septembrie scoala".Si o sa incepem,ce putem face ???si zicem:banii nu aduc fericirea!!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN