Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Guvernul, principalul vinovat pentru iminenta greva a profesorilor

Din pacate, pana in momentul de fata doua puncte ale Acordului au ramas nerezolvate iar la acesta ora anul scolar risca sa inceapa cu ample actiuni de protest. Nu dorim sa inaintam inca o data Ťfacturať catre elevi. Ei sunt singurii la care ar trebui sa ne gandim in acest moment. (...) in aceste conditii, redeschiderea conflictului de munca este iminenta, intreaga responsabilitate pentru actiunile care vor urma revenind clasei politice si Executivului"
Din scrisoarea FEN, adresata presedintelui Basescu

Federatia Educatiei Nationale (FEN) a solicitat printr-o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu sa determine Guvernul sa-si respecte promisiunile asumate prin Acordul incheiat cu federatiile sindicale din invatamant la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut. Reprezentantii FEN sustin ca prin negocieri “se poate gasi o solutie pana la inceperea cursurilor care sa ofere salariatilor din invatamant o crestere decenta a veniturilor”. In opinia sindicalistilor, venitul anual al personalului din invatamant va creste in anul 2007 cu doar 6,375%, in conditiile in care inflatia prognozata pentru acest an este estimata la 4,5%, deci o crestere reala de doar 1,875%. Semnatarii scrisorii considera ca interventia presedintelui Romaniei este “necesara cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada toate solicitarile celor peste 300.000 de salariati au fost tratate cu indiferenta”.

Catalin Croitoru: “Nu vrem un miting cu orice pret”
Federatia Educatiei Nationale (FEN) a facut o propunere Executivului prin care solicita majorarea scriptica cu 50% a salariilor personalului din invatamant. Catalin Croitoru a afirmat ca propunerea care va fi inaintata Guvernului este deschisa pentru negocieri. “Noi facem o propunere pe care o putem negocia cu guvernul. Cu cat ni se ofera mai mult este mai bine”, a spus liderul sindical. Potrivit lui Croitoru, FEN doreste o crestere “reala” a salariilor in comparatie cu rata inflatiei. Presedintele FEN a precizat ca spera sa primeasca un raspuns din partea guvernului la propunerea inaintata pana la sfarsitul acestei saptamani. “Vrem sa negociem pentru a ajunge la un rezultat. Nu vrem cu orice pret un miting. Nu ne-am facut un scop din a manifesta”, a adaugat Catalin Croitoru.

Ministrul Hardau este optimist... mai e timp
Liderii sindicatelor din invatamant s-au declarat nemultumite, in urma negocierilor cu reprezentantii executivului, de oferta de majorare a salariilor facuta de guvern si au anuntat ca vor boicota pe 15 septembrie inceperea anului scolar.
Ei au precizat ca scoala va incepe abia luni si ca Federatia “Spiru Haret”, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale (FEN) si Federatia “Alma Mater” vor organiza in capitala un amplu miting de protest.
Pe de alta parte, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a opinat ca este un inceput de negociere garantat. El si-a exprimat parerea ca sindicatele au ajuns la maturitatea necesara pentru ca invatamantul sa debuteze in conditii decente la 15 septembrie. “Exista timp suficient pentru a ne reintalni si stabili cifre reale. Ce s-a propus se incadreaza in tinta din programul de guvernare de crestere a salariilor cu 60% in ciclul electoral. Investitiile in infrastructura sunt fara precedent, iar bugetul a crescut de 2,2 ori in doi ani si ceva”, a adaugat Mihail Hardau.

Presedintele Traian Basescu a dat asigurari ca anul scolar 2006-2007 va incepe la 15 septembrie. Seful statului a spus ca se vor gasi solutii pentru ca elevii sa aiba unde sa invete, acolo unde conditiile igienico-sanitare din unitatile scolare sunt necorespunzatoare.

"Cronica Romana"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 13.09.2006 21:48 | 790 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

13.09.2006 23:29 adela_gorcea

Nu prea exista timp suficient! Bancile la care avem o gramada de rate nu ne dau timp deloc!!Probabil ca domnul ministru nu s-a confruntat niciodata cu asa ceva, sau a uitat!

0 0

14.09.2006 16:58 madame

daca ministrul hardau crede ca mai este timp pt majorarea salariilor profesorilor,atunci sa stie ca si noi dascalii mai avem timp sa ne mai gandim daca ii votam.Nu ne asteptam la un asemenea dispret din partea PD-ului

0 0

14.09.2006 17:44 pollux2006

Guvernul si domnu' Basescu dorm. Sssst! Liniste, sa nu-i treziti! Sa dormiti BINE!

0 0

15.09.2006 00:47 crynight1969

Nu Guvernu' e vinovat, ci guvernantii...aceste entitati pe care le-am votat si se scobesc intre dinti dupa fripturile de la Senat. Pe cand noi n-avem nici de un pahar cu lapte, asa ca vom manca mamaliga.

Fratilor, mai faceti o gaura la curea!

Ne-am lins pe bot.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN