Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profu’ online: elevii practica meditatia virtuala

Fie ca este vorba despre pregatirea pentru testele nationale, fie ca este vorba despre pregatirea pentru examenul de bacalaureat sau pentru admiterea la facultate, alegerea meditatorului a fost mereu o problema. La vechea dilema a parintilor - profesor din provincie sau profesor din Bucuresti - a mai aparut o solutie alternativa: profesorul virtual.

Site-ul www.e-meditatii.ro este pina acum singurul site de meditatii pe Internet si ofera lectii interactive atit pentru elevii de liceu, cit si pentru cei din clasele gimnaziale. „Esenta meditatiilor este sa ai un profesor care sa te ajute, sa-ti raspunda la intrebari. Varianta online poate fi o solutie“, este de parere Liliana Preoteasa, directorul general pentru invatamintul preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei.

Calculator vs profesor

Chiar daca pentru elevi suna bine ideea de a nu se mai trezi dimineata, intr-o simbata sau duminica, pentru a merge la meditatii, Stefan Pusca, directorul site-ului, este constient ca, „in mod sigur, site-ul nu-l poate inlocui pe profesor. Profesionalismul, experienta si harul unui dascal bun sint inimitabile de catre calculator“.

Ideea acestui site a venit din dorinta profesorului Pusca de a face ceva pentru copii, care sa-i motiveze sa priveasca scoala si Internetul cu alti ochi. „Ma gindeam ca in Romania ar trebui sa continue traditia invatamintului de calitate, dar in acelasi timp sa ne modernizam. Am facut acest lucru pentru ca mi-am dorit sa fie la indemina oricarui copil sau parinte, indiferent de situatia materiala“, spune profesorul.

Patru lectii la 20 RON

Accesul la materialele de pe site se face pe baza unui cupon care costa 20 RON, cu care elevul plateste un modul, adica patru lectii ce pot fi parcurse intr-o luna. Daca elevul parcurge cele patru lectii in mai putin de o luna, el isi poate comanda alt modul. De asemenea, poate comanda chiar 12 module deodata si le poate plati pe toate simultan.

Cuponul se comanda pe Internet, iar apoi se poate plati la orice banca, dar pentru evitarea comisioanelor se recomanda Banca Comerciala Romana (BCR), cu care site-ul are deja contract. In curind, aceste abonamente se vor putea cumpara si de la distribuitorii din scoli sau din licee.

Lectii predate de 45 de meditatori

Pregatirea elevilor pe acest site a fost asigurata pina in prezent de 15 profesori de matematica, iar pina la 1 noiembrie li se vor alatura inca 30 de cadre didactice specializate pe alte discipline. In prezent, elevii se pot pregati la matematica si la fizica pentru testele nationale, pentru bacalaureat si pentru admiterea la Universitatea Politehnica din Bucuresti sau la Academia de Stiinte Economice.

„Tot din luna noiembrie vor fi disponibile si meditatii pentru alte facultati, precum Facultatea de Litere, de Drept sau Academia de Politie, dar si pentru toate materiile de la bacalaureat“, spune profesorul Stefan Pusca.

Elevul nu poate trisa

Daca elevul trage cu ochiul la rezolvare atunci cind face o problema, rezolvarile fiind disponibile pe acelasi site, nota lui va scadea. „Cu cit avanseaza in studierea rezolvarii propuse de site, cu atit nota lui va fi mai mica“, spune directorul site-ului. In cazul testelor-grila, el nu mai are acces la rezolvarea partiala, iar pentru fiecare raspuns poate primi intre 0 si 10 puncte, in functie de raspunsul dat. La sfirsitul testului vor fi afisate notele obtinute la problemele din cadrul testului, precum si media lor.

Parintele tine legatura cu indrumatorul

Copilul poate opta pentru un indrumator, fara sa plateasca nimic in plus, iar parintele poate comunica oricind cu acesta pe mail si poate vedea rezultatele copilului. Reactiile din partea parintilor nu s-au lasat asteptate: „Ei au remarcat transformarea pozitiva prin care trec copiii atunci cind folosesc Internetul la ceva util. De asemenea, apreciaza faptul ca pot verifica in timp real notele copiilor pe site“, sustine Stefan Pusca.

Avantaje:

Pretul este mai mic decit al unei meditatii obisnuite
Elevul poate face meditatii cind si cit vrea
Nu trebuie sa se mai deplaseze la domiciliul profesorului
Elevul poate solicita un indrumator pe site
Elevul poate vedea rezolvarea problemei
Dezavantaje:

Apropierea dintre elev si profesor este mult mai redusa
Elevul trebuie sa aiba un calculator cu Internet
Raspunsurile la eventualele nelamuriri suplimentare ale elevului sosesc din partea profesorului indrumator dupa trei-patru ore.
„Mai fac o problema, ma mai joc putin“

Elevii din provincie au scapat de drumurile lungi la Bucuresti, insa cei lenesi prefera sa fie batuti la cap de profesor, nu de calculator.

Lui Alin, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Andrei Saguna“ din Brasov, aceasta varianta i se potriveste perfect: „Eu oricum stau toata ziua pe Internet, asa ca mi-e mult mai simplu sa gasesc online materia pe care o caut. Plus ca pot lucra in ritmul meu, mai fac o problema, ma mai joc putin“.

Site-ul a venit si in ajutorul celor din provincie, care se pregatesc pentru admiterea la o universitate din Capitala: „Mi-ar fi fost foarte greu sa vin in fiecare saptamina sau la doua saptamini in Bucuresti la meditatie. Pe acest site pot tine legatura mult mai simplu cu un profesor de la facultatea pentru care ma pregatesc si e mult mai ieftin“, spune Ana-Maria, eleva in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ion Barbu“ din Pitesti.

Ideea de meditatie online nu a fost insa pe placul tuturor: „Eu sint mai lenes si, daca nu e acolo profesorul care sa ma bata la cap, ma plictisesc repede singur. Poate fi o idee buna, dar nu mi se potriveste“, este de parere Alexandru, elev in clasa a XI-a la Liceul Teoretic „C. A. Rosetti“ din Bucuresti.

Concurs pentru abonati

Cei peste 2.000 de abonati ai site-ului vor putea participa in curind la un concurs organizat special pentru ei. „Sintem pe punctul de a pune in practica o alta idee, care sper ca ii va motiva si mai mult pe copii sa invete: un concurs de matematica cu premii. In prima faza, elevii vor avea de rezolvat probleme obisnuite, care se fac si la clasa, iar apoi probleme ceva mai grele“, a anuntat profesorul Pusca.

"Cotidianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 13.09.2006 21:54 | 2629 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

18.09.2006 18:13 stavros

ma nesimtitilor, daca un profesor face meditatii si ia bani, il condamnati imediat, dar voi cu situl ala ca luati 200mii nu trebuie sa va condamnam? NESIMTITILOR !!!!

0 0

19.09.2006 13:35 dana_t

Acesta este un mesaj nepermis.Si nu e un limbaj specific profesorilor! Mi se pare ok sa fie astfel. Copiii scapa de obsesia meditatiilor fortate. In acest sens vizitati www.consiliulelevilor.ro

0 0

19.09.2006 16:36 cdiasimi - Autor

Sincer, comentariul este total neprofesional. Nu atat ideea in sine, cat modul de abordare si exprimare.

0 0

19.09.2006 23:08 ioncicu

Si eu sunt de parere ca stavros are un limbaj suburban. Sper ca nu este profesor.

In alta ordine de idei. Intrind pe site-ul cu pricina, la un demo de matematica pentru bac am gasit niste greseli de m-a luat groaza. Presupun ca meditatiile nu sunt de aceeasi "valoare" stiintifica.

0 0

19.09.2006 23:08 ioncicu

Si eu sunt de parere ca stavros are un limbaj suburban. Sper ca nu este profesor.

In alta ordine de idei. Intrind pe site-ul cu pricina, la un demo de matematica pentru bac am gasit niste greseli de m-a luat groaza. Presupun ca meditatiile nu sunt de aceeasi "valoare" stiintifica.

0 0

20.09.2006 14:04 detalii2005

Si eu am gasit aceeasi situatie la demo-ul lor de bac. Le-am scris un mail, si au promis ca vor corecta greselile in cursul saptamanii viitoare. Baiatul meu (elev clasa a XII-a in Brasov) este abonat la situl lor si este multumit de "prestatia" lor. Personal, astept sa vad daca isi corecteaza greselile, si oricum cred ca initiativa lor este buna chiar daca mai au scapari (important este sa le si corecteze!).

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN