Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

In spatiile publice - Telefonia mobila, ajutor pentru persoanele cu deficiente auditive

Sistemul, denumit LAMA (Location Aware Messaging for Accesibility), poate trimite pentru utilizatorii de telefonie mobila o gama larga de informatii privind localizarea acestora. Informatia poate fi trimisa, la cerere, intr-o serie de formate diferite. Acestea pot fi mesaje text, imagini sau alerte tactile.
In momentul in care utilizatorii sistemului patrund intr-un loc in care functioneaza LAMA - cum ar fi statiile de metrou sau aeroporturi -, telefonul lor mobil recunoaste sistemul si furnizeaza o lista de servicii de mesagerie. Prin abonarea la acest serviciu, utilizatorii pot fi avertizati imediat in legatura cu orice anunt de interes public.
Sistemul este de ajutor mai ales persoanelor cu deficiente auditive, ajutandu-le sa primeasca informatii esentiale precum alertele de urgenta, alarma de incendiu, instructiunile de protectie si siguranta. Instalarea sistemului necesita doar ca hardware-ul si software-ul LAMA sa fie integrate in infrastructura sistemului IT si de comunicatii al locatiei. Acest lucru permite telefoanelor mobile sa interactioneze cu LAMA pentru a accesa informatii si avertizari specifice respectivei locatii. LAMA foloseste tehnologiile Bluetooth si GPRS si poate fi adaptata pentru a fi compatibila cu retelele WiFi si GSM. LAMA va fi testat in urmatoarele luni in Marea Britanie.

"Romania libera"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 15.09.2006 15:14 | 1131 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN