Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hărdău şi-a schimbat traseul din cauza boicotului

Profesorii au fost fermi pe poziţie şi au boicotat prima zi de şcoală. Auzind că profesorii nu renunţă la protest, ministrul educaţiei s-a sucit şi a decis că merge la şcoala Generală nr. 9 "Liviu Rebreanu", unde dascălii au ales să nu protesteze şi să-şi întâmpine elevii. Profesorii, fără să aibă habar de vizita ministrului, s-au crucit când pe micul platou din spatele şcolii s-au trezit cu ditamai alaiul de oficialităţi. Dacă "bobocii" au fost minunaţi, nu la fel se poate spune despre ministru, care s-a trezit că discursul pe care şi l-a pregătit nu avea nicio legătură cu micuţii de pe platou, aşa că a îngăimat câteva cuvinte despre prima zi de şcoală, care este "la fel de sfântă ca intrarea în biserică şi nimeni nu are voie să răpească această bucurie copiilor şi părinţilor". În rest, a pus placa cu guvernul care îşi onorează promisiunile privind creşterea salarială cu 60% până în 2008 şi că în mintea guvernanţilor s-a produs "clicul" şi au înţeles că învăţământul este o prioritate naţională, alocând de 11 ori mai multe fonduri ca anul trecut. Profesorii români nu au abordat problema salariilor, ci s-au plâns că nu au fonduri suficiente pentru încălzirea şcolilor, la Miercurea-Ciuc sezonul rece fiind de opt luni pe an. Ieri de dimineaţă au fost 0 grade Celsius. O altă iniţiativă care a surprins a fost aceea de a organiza cursuri facultative de limba maghiară în şcolile româneşti, "lucru necesar pentru o convieţuire normală". Hărdău a mers, ieri, şi la Liceul "Marton Aron". Aici, primarul Raduly a vorbit preţ de un sfert de oră în maghiară, iar ministrul a rămas blocat, neînţelegând ce se întâmplă.

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 16.09.2006 09:41 | 704 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

16.09.2006 20:15 dzavate

prea multe nu sunt de comentat.Asa cum a ascultat ministrul cuvantarea primarului unei localitati din Romania vorbind in limba maghiara despre invatamantul romanesc si nu a inteles nimic, la fel poate sa-i vorbasca oricine despre acelasi invatamant romanesc , in orice limba, chiar in romana, pentru ca efectul este acelasi.Este in afara oricarei idei

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN