Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

10.000 de profesori au protestat în Piaţa Revoluţiei

Sindicaliştii au spus că această Piaţă a Revoluţiei se va numi "Piaţa Ţepelor", aceştia afişând în mijlocul lor mai multe ţepe simbolice pe care era inscripţionat: "Guvernul (în)ţeapă educaţia", "Oficial dăm ţepe bine", "Guvernul promite ţepe".
De asemenea, în Piaţa Revoluţiei, în mijlocul profesorilor, era un personaj cu o coroană de lauri pe cap, care întruchipa puterea şi care avea are în mâini doi saci: unul gol cu datoriile guvernului către educaţie şi unul plin cu promisiunile Executivului.
Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret" a spus că acest miting reprezintă o oră de dirigenţie în aer liber, unde profesorii îi învaţă pe guvernanţi să fie corecţi şi cinstiţi.
Profesorii au cerut încă o dată părinţilor să fie alături de ei, pentru că astfel le va fi mai bine şi copiilor lor. Sindicaliştii au pornit în jurul orei 13.00 într-un marş spre sediul Guvernului, protestul încheindu-se o oră mai târziu.
O parte a profesorilor bucureşteni, deşi au participat la proteste, erau nemulţumiţi din cauză că nu au fost consultaţi de liderii sindicali în legătură cu perioada declanşării acestora, ei temându-se de reţinerile salariale sau de posibilitatea recuperării orelor de curs. Mai mulţi profesori au susţinut că au experienţa anilor trecuţi în care, pentru perioada de grevă în care nu s-au făcut cursuri, a fost impusă măsura recuperării orelor pierdute în zilele de sâmbătă care au urmat protestului.
Directorul Colegiului Naţional "Mihai Viteazul", Sever Popa, a precizat că profesorii au plecat la mitingul din Piaţa Revoluţiei după încheierea festivităţii de deschidere, arătând astfel că respectă elevii şi profesia. "Deschiderea anului şcolar e pentru elevi şi pentru şcoală, nu pentru Guvern. Nu protestăm prin ceva care să afecteze elevii", a precizat Sever Popa.

Nemulţumirile preşedintelui
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că şcoala românească este, conform standardelor internaţionale, una mediocră, olimpicii români nefiind reprezentativi pentru nivelul învăţământului.
"Să ieşim din povestea . Şcoala noastră este etichetată ca mediocră iar olimpicii nu reprezintă nivelul şcolilor. Nu l-a reprezentat, nu îl reprezintă şi nu îl va reprezenta", a spus Băsescu, la Realitatea TV. Întrebat despre intenţia profesorilor de a intra în grevă, preşedintele a precizat că este opţiunea acestora, însă ar trebui ca ziua de 15 septembrie să fie lăsată elevilor.

"Azi"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 16.09.2006 09:49 | 890 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

16.09.2006 13:07 dova

De cele mai multe ori personajele negative din literatura pentru copii sunt luate din viata.Sa ne recalificam, asa cum sugereaza presedintele,sa facem basme ale romanilor cu inspiratie din elita tarii .Avem fapte care sa le explice numele.Vindem basme.

0 0

16.09.2006 13:22 emil

Personal consider ca afirmatiile sefului statului, pe care chiar l-am vazut la o emisiune penibila pe un post TV, sunt lipsite total de diplomatie si respect pentru o categorie sociala importanta!

Domnul presedinte uita ca guvernantii isi fac imagine SI din succesele olimpicilor nostri, ba au generat o isterie nationala in acest domeniu. Intr-adevar, nu olimpicii pe discilpine de invatamant fac scoala roamneasca, asa cum nici succesele fotbalistilor nu fac mai buna economia tarii sau ...cultura!!

Dar scoala romaneasca are traditiile ei, lucrurile foarte bune pe care le aruncam in favoarea unor asa zise "valori occidentale", munca deosebita a invatatorilor si profesorilor pasionati. Toate acestea le pune omul care isi permite sa intervina oriunde, contrar legii, sub semnul "mediocritatii". Chiar daca stie ce e bine si ce e rau, pozitia dumnealui trebuie sa fie moderata si mai ales corecta ...

Trebuie oare sa fim de acord si sa tacem? ...

0 0

16.09.2006 22:03 andronescu

Nu sunt de acord cu aceasta forma de protest pe strada.Avem lideri sindicali ,se considera ca ei ne reprezinta sa lupte pentru drepturile noastre.Ei primesc niste salarii din partea noastra ,ei sa gaseasca modalitatile de lupta.In multe interviuri luate copiilor,parintilor s-a vazut ca nu sunt de acord cu aceasta forma de protest. Sa se discute,sa-i piseze pe guvernanti pina se obtine ce dorim ,daca nu pot sa-si dea demisia,sa vina alti si asa ne-am saturat sa vedem aceleasi figuri,aceleasi vorbe.

0 0

17.09.2006 16:46 madame

Daca s-ar face ceva concret pentru profesori(si aici ma refer atat la remuneratie cat si la recastigarea demnitatii acestei categorii),acestia n-ar mai fi nevoiti sa inceapa scoala "pe strazi",situatie ingrata,deloc placuta dar mai ales umilitoare;dascalii au ajuns precum cersetorii la mila unora care ii privesc cu dispret.RUSINE GUVERNANTILOR

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN