Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Lacrimi in prima zi de scoala


Nu atat din cauza emotiei, cat a tristetii ca sefa de promotie, Andreea Irina Balan, in varsta de 14 ani, nu a putut fi alaturi de colegii ei.
Adolescenta este fiica regretatului comandant al Batalionului 280 Infanterie, lt.-col. Stefan Balan, care a murit alaturi de sotia lui intr-un cumplit accident de circulatie, petrecut la sfarsitul lunii iulie.

Ofiterul se intorcea de la Aeroportul Otopeni, dupa ce revenise in tara impreuna cu alti militari cu care a participat la o misiune de sase luni in Irak.

Aflata si ea in masina, Andreea a reusit sa supravietuiasca, fiind insa ranita. Ea se afla inca internata in stare grava la Spitalul Budimex din Bucuresti. Bunicul fetei, Dumitru Balan, a venit la scoala sa le aduca flori profesorilor si s-a asezat in prima banca, locul rezervat nepoatei sale.

"Te iubim, Andreea!"

Toata lumea a izbucnit in plans atunci cand batranul a inceput sa vorbeasca despre Andreea. "Veneam cu ea in fiecare an si nu ma lasa sa cumpar eu flori, voia sa le aleaga singura. Imi placea sa vin cu ea in prima zi de scoala. Acum, Andreea nu este cu mine ca sa-i dam florile dirigintei, insa ma rog pentru ea sa se faca bine si s-o inscriu la anul la liceu", a spus bunicul fetei.

Fosta ei invatatoare, Silvia Grigore, dar si diriginta Marinela Tibrea au avut numai cuvinte de lauda pentru "elevul model" Andreea Irina Balan. Colegul de banca al fetei este Daniel, fiul sefului IPJ Vrancea, comisarul-sef Viorel Serbanoiu.

Andreea era cea mai buna eleva din clasa. Ea a obtinut Premiul I pe judet la Olimpiada de chimie si locul II la cea de limba si literatura romana.

Inspectorul general scolar Danut Popoiu a fost si el prezent la deschiderea anului scolar la clasa fiicei sotilor Balan si a tinut un discurs emotionant. Mesajul colegilor fetei a fost unul de imbarbatare. "Te iubim, Andreea, si te asteptam sa vii sanatoasa la scoala!", au spus adolescentii intr-un glas.

"Evenimentul zilei"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 17.09.2006 11:30 | 3165 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

17.09.2006 15:37 dana_t

Ce ar mai fi de comentat?

Sa-i dea Dumnezeu putere sa reziste, sa se insanatoseasca si sa se intoarca la scoala.

Tragic, mult prea tragic pentru un copil...

0 0

18.09.2006 22:03 marianna

Andreea, sunt o modesta invatatoare care sunt alaturi de tine.Te rog sa fii tare in fata problemelor care ti le rezerva viata!Din orice incercare trebuie sa invatam ceva.Iti spun din experienta mea.Nimic nu poti sa mai intorci! Dumnezeu sa te insanatoseasca si sa te intareasca! Esti o fata desteapta si vei stii cum sa treci prin aceasta mare tragedie! Desi nu ma cunosti, sa stii ca sunt alaturi de tine!Te imbratisez cu toata dragostea mea de parinte si de educator! As dori mult sa te cunosc!

0 0

18.09.2006 22:49 paris

Impresionanta povestea Andreei si sigur ca suntem toti alaturi de ea. Ce ne facem insa cu doamna invatatoare care are probleme cu gramatica si cu exprimarea.

0 0

19.09.2006 16:49 cdiasimi - Autor

E adevarat ca a aparut o greseala de exprimare, dar nu cred ca era cazul sa fie evidentiata acum, dat fiind natura subiectului (asta e parerea mea). Oricum, referitor la greseala colegei, n-avem de unde sti ca n-a observat-o, dar n-a mai putut s-o corecteze (ati vazut de cate ori au apatut aceleasi mesaje postate de doua ori, fara sa putem sa le anulam, corectam).

0 0

19.09.2006 16:53 cdiasimi - Autor

Tragediile care se intampla in ultima vreme nici nu mai putem sa le tinem socoteala. Cred ca toti care stim (presupunem) prin ce trece bunicul fetei suntem alaturi de dumnealui. In rest ... speram ca numarul tragediilor si victimelor din randul copiilor - elevi sau nu - sa fie cat mai putine.

0 0

20.09.2006 08:56 paris

Imi pare rau, dar trebuie sa merg mai departe in ideea ca trebuie sa avem respect pentru limba scrisa, mai ales ca suntem dascali.Ce sa invete elevii de la noi? Chiar si cel care spune ca nu trebuia sa deschid acest subiect zice "dat fiind" in loc de "data fiind". Si prima fraza din al doilea mesaj cdiasimi este incorecta. Corectarea textului trebuie facuta inainte de a apasa "Trimite".

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN